facebook

Автомобили с кофти имена

автомобил Гремлин

AMC Gremlin. Снимка: en.wikipedia.org

Ще анализираме няколко марки автомобили, но не на база техните качества, а на странните им имена:

Dacia Magic

Трябва голямо въображение, за да си кръстиш пикапа на основата на лекото ( и трябва да признаем, доста примитивно) Renault 12, с носещото голяма отговорност име Magic. Може и да не повярвате, но пикапът с това име се продавал в ЮАР. Не е ясно само дали тамошните шамани са успели да открият нещо магическо в “Дачия”-та.

Ford Probe

На пръв поглед няма нищо смущаващо. Но запознатите с английския език знаят, че значението на думата “probe” e “сонда”. Вероятно на Кейп Канаверал или Байконур това е нормално. Но за всички останали, които не са свързани с космическата индустрия, сондата бива само една – ректална.

AMC Gremlin

Дойдохме си на думата! Маркетолозите на American Motors явно отрано са знаели, че новият  хечбек ще бъде компактен, скърцащ и глупав! Какво има обаче да изберат на този славен юнак? Защо не “Гремлин”? Ами да, все пак това е митично същество с неприятен характер, кото освен всичко друго, мрази и техниката. Бинго!

VW Up!

Представете си колко тъпо ще изглежда автомобил с име “Лада-Стани!” или “Москвич-Нагоре”. Но за немците явно е било съмнително неизвестно семантичното значение на думата “Up”.

Mitsubishi Carisma

Грешка за милиони! Как може да се вмъкне думата “харизма” в наименованието на автомобил, чиято харизма не може да се измери дори с микрометър?

Honda That’s

“Хонда Т’ва е”? Т’ва ли е наистина? Рядка степен на глупотевина в измислянето на имена от японския автомобилен прозводител.

Isuzu Mysterious Utility Wizard

Чудесно име, хвала! Ако целта е била да се продаде само една бройка и то на Хари Потър.

Suzuki Every Joypop Turbo

Явно има много японски коли с имена, които изглежда са произлезли от генератор на случайни думи. Ето още една от тях. Тук поне имаме турбо двигател, което доста омекотява нещата.

Mitsubishi Minica Lettuce

“Lettuce” на английски е “маруля”, та в този ред на мисли да попитаме – таргет групата на тази кола да не би да са почитателите на салатите или пък собствениците на зайци?

Mitsubishi Mini Active Urban Sandal

“Mini”, “active” и “urban” са все неща, които човек очаква да види в името на един концептуален автомобил. Когато всички те обаче се изсипят наведнъж, изглежда така сякаш някой е изтръскал куп модерни думички от шапката си. А като прибавим и “Sandal”, нещата излизат извън пътя…

Mazda Carol Me Lady

Името на миниатюрния хечбек звучи като бродуейски мюзикъл, написан от шимпанзе с елементарни познания по английски.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account