facebook

Ако не се чувствате добре, знайте, че може да го промените

момиче-гледа-града

Ако се чувствате зле, знайте: може да промените това за едно мигване на окото! Пуснете си хубава музика или започнете да си пеете – това ще промени вашите емоции и усещания. Или си спомнете за нещо хубаво.

Когато започнете да разбирате своите мисли и чувства, да ги управлявате по-истински, тогава ще видите как сами творите собствената реалност. В това е вашата свобода и вашата сила.

“Когато си кажете: “Мисля да направя приятно посещение или приятна разходка” – вие буквално изпращате пред вашето тяло стихии и сили, способни да направят така, че вашето ходене на гости или разходка наистина да се окажат приятни. Когато преди посещението, разходката или ходенето до магазина се намирате в лошо настроение или се опасявате от някаква неприятност, изпращате пред себе си агенти, които ще ви устроят някаква пакост. Нашите мисли, или с други думи, нашето състояние на ума винаги работи, предварително “планира” лошото или хубавото”.

Изработете си ежедневния навик да предопределяте всяко събитие от бъдещия живот с помощта на вашите мисли. Постилайте пред себе си силата на Вселената какво бихте направили и къде бихте отишли.

Помислете предварително как бихте искали да видите едно оили друго събитие. Тогава съзнателно ще творите своя живот.

Очакването е мощна притегателна сила… Очаквайте това, което искате и не очаквайте това, което не искате.

<..>

Ако се съсредоточите върху липсата или нуждата от това, което нямате, ако обсъждате това с домакинството или приятелите, ако казвате на децата, че не ви стигат парите: “Нямаме пари за това, не можем да си го позволим” – вие никога няма да може да си го позволите, защото така привличате липсата на желаните неща.

Ако искате да живеете добре, ако желаете просперитет, съсредоточете се върху имането. Съсредоточете се върху просперитета.

Много хора в западната култура се стремят към успеха. Те искат да имат голям дом, процъфтяващ бизнес, много украшения. Но при внимателен анализ ще открием, че притежаването на такива вещи изобщо не гарантира това към което се стремим – щастието.

Преследваме външни вещи, мислейки си, че ще ни донесат щастие, но това е грешен път. Първо трябва да се открие вътрешната радост, вътрешния свят, вътрешната визия, а външните вещи ще се появят сами.

Ако вашето собствено отношение към себе си не съответства на това, което бихте искали да предизвикате у другите хора, никога няма да може да промените реда на нещата.

Вашите действия са вашите мисли, вие изпращате сигнал, говорещ за това, че не сте важни, не сте достойни и е заслужавате хубавото. Този сигнал сякаш отлива и вие получавате множество нови проявления на лошо отношение към вас.

Хората са само резултат. Вашите мисли са причината. Започнете да се отнасяте към себе си с любов и уважение – изпращайте такъв сигнал, настройте се на нова честота.

Много хора принасят себе си като жертва на другите, мислейки си, че това ще ги направи готини. Това е грешка! Принасянето в жертва е основано само на мисли за недостатъка на жизнени блага.

Вие сякаш казвате: “На всички не им достига хубавото, така че аз ще им го дам”. Подобни чувства не са позитивни и в крайна сметка водят до разстройване и обиди.

Изобилието съществува за всеки и всеки сам отговаря за материализацията на своите желание. Вие не може да реализирате желанието на другия човек, защото не може да мислите и чувствате вместо него.

Вашата работа сте самите Вие. Ако направите приоритет собственото си щастие и добро настроение, то прекрасната вълна, излъчвана от вас, ще се отрази до всеки ваш близък човек.

Докато не се изкачите до върха, няма какво да дадете на другите. Затова е необходимо първо да се погрижите за себе си, за собствената радост – а другите нека се грижат за своята. Когато се стремите да си доставите удоволствие и да направите нещо, което ви подобрява настроението, вие разпространявате радост около себе си.

Със своето сияние давате пример на всяко дете и възрастен в живота ви. Когато сте преизпълнени с радост, дори не е нужно да мислите специално за даване – то става естествено, като дишането.

Нужно е да обичате себе си, защото е невъзможно да се чувствате добре ид а бъдете щастливи, ако вие самите не се обичате. Когато се отнасяте лошо към себе си, блокирате любовта и доброто, които са предназначени за вас в самата Вселена.

Трябва да се научите да обичате себе си. Не говоря за суета или самозаблуда – говоря за истинско уважение към себе си. А когато обичате себе си, ще обичате и другите хора.

Ронда Бърн: Тайна

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account