facebook

Антикризисни трикове за пътешественици

красиви женски крака

Снимка: pixabay.com

 

С няколко ефикасни трика екскурзията ви може да стане по-удобна и значително по-евтина:

1. Купувайте билети отиване и връщане, така винаги излиза по-евтино от еднопосочните.

2. Купувайте самолетни билети във вторник след 15:00 часа. Обикновено по това време големите авиокомпании правят отстъпки на услугите си, за да се конкурират с нискобюджетните авиолинии.

3. С цел икономия, вместо обменните бюра на летищата, ползвайте банкоматите. Повечето банкомати предлагат по-изгоден курс от чейндж бюрата.

4. Следете сайтовете за предложения на самолетни онлайн услуги – там винаги има възможност да сравянвате цените и да филтрирате най-изгодните предложения с отстъпки.

5. Много по-икономично е да не пътувате сам. Цената на единичната стая не се различава много от двойната.

6. Не отивайте на почивка в пиков сезон! Това се отнася за Нова година, майските и международните празници, когато цените скачат 2-3 пъти. Ако наистина искате да почувствате коледното настроение в чужбина, може да планирате почивката си няколко дни преди или след празничните дати. Цените в този период по правило си остават в нормални граници.

7. Една от най-неприятните теми за пътешествениците са високите цени на храните в Европа. Тук може да се възползвате от опита на европейските студенти: гледайте къде се хранят те. В Берлин има вкусни и евтини дюнер кебапи, в Париж – китайски ресторанти, а в Прага – виетнамски “столови”. Във всеки град има места, където може да се храните на достъпни цени.

8. Не се страхувайте да си наемете апартамент, който не е в центъра на града, особено в Европа. На картата вашият хотел или квартира може да изглежда на дяволско далечно разстояние, но едва ли ще е на 5-10 минути от центъра. Това е и идеална възможност да опитате традиционни ястия без туристическа надценка.

9. Ако планирате да посетите музеи, изложби и други интересни места, изтеглете предварително екскурзионен аудиогид на своя смартфон, например в iTunes или Google Play. По този начин на посещения примерно в Лувъра ще спестите 5-20 долара, ако отидете компания или цялото семейство.

10. Ако искате да ядете в хубав ресторант, отидете там сутрин или до обяд. Работата в много ресторанти и кафенета кипи в разгара на вечерта, когато всички туристи излизат на вечеррни разходки и романтични вечери, а сутрин, по правило, много ресторанти имат отстъпки в менюто до 20-30 %.

11. Никога не купувайте сувенири на железопътни гари, търговски улици и летища. Същите стоки могат да бъдат закупени в близост до центъра и то няколко пъти по-евтино. Също така, винаги питайте за услугата tax free. Тази услуга може да свали средно 15% от стойността на стоката.

12. За да спестите от такси, резервирайте ваканцията си предварително онлайн. Много онлайн туристически агентства предлагат на клиентите тази възможност, което икономисва част от сумата.

13. Пътешествайте с велосипед! Така ще намалите транспортните си разходи и ще получите куп незабравими впечатления. Всяко велопътешествие разкрива страната много по-добре, отколкото пътуването с автобус или кола.

14. Посещавайте основните забаележителности в града през делничните дни. Тогава посещенията са по-евтини, отколкото през почивните или празничните дни. Уикенда оставете за шопинг и туристически обиколки из града.

15. При самостоятелно планиране на екскурзия чрез онлайн агенция, обърнете внимание на предложенията “хоте+самолет”. Отстъпката при комбинирана резервация на самолетен билет и хотел може да стигне до 20%.

16. За да икономисате от развлечения и екскузии, си купете специалните туристически CityPass. Картите дават отстъпки от 10 до 50% за покупки в най-добрите и популярни магазини, за развлекателните програми, атракциони и ресторанти. Наприемр, с подбна карта в Лондон може да посетите безплатно повече от 60 забележителности както в самия град, така и в околнистите му. В Япония съществуват повече от 10 вида подобни welcome-карти.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account