facebook

Баща ми е разузнавач!

войник

Източник: pixabay.com

Една реална история с интересен край.

Обичайна самотна майка с един син. Синът се ражда с проблеми с нервнатра система. След дълги изследвания лекарите предупредили, че детето не трябва да се вълнува и и да изпитва само положителни емоции.

Синът израснал, разпитвайки за баща си. Майката си съчинила историята, че баща му е разузнавач, който сега е на мисия. Синът постоянно питал за подробности и майката си измисляла така, че се получил многосериен разказ. Момчето не давало да се изхвърли стария костюм на бившия съпруг, така че костюмът станал част от легендата.

И ето, синът вече е на 5 годинки. Веднъж той си играел навън, майката се показала през прозореца да го извика за вечеря. Изведнъж детето изчезнало за крато от полезрението ú, а след това влезнало вкъщи и развълнувано извикало: “Мамо, открих татко!” Майката се опитала да го успокои, но то продължило  да крещи: “Татко е ранен, той лежи там, трябва бързо да го вземем” – и сочило на майка си към улицата.

Майката не успяла да го разубеди и отишла с него на улицата. Синът я отвел към близкото сметище. Там била обичайната картинка: лежал пиян, мръсен скитник, лицето му било насинено, но живо, шавливо.

Майката се опитала да го вразуми, но той бил близо до истерия: “Това е раненият татко”. А детето не трябвало да се вълнува. Майката решила да вземе бездомника у дома, да го нахрани, докато се успокои и легне да спи, след което да отпрати скитника, а на сутринта да каже на сина, че таткото отново е заминал на мисия. Двамата заедно вдигнали лежащия на улицата бездомник, той измърморил нещо, но бавно тръгнал.

Завели го в дома си. Майката казала на сина си: “Сега татко ти ще се изкъпе, после ще вечеря, но не го притеснявай, защото трябва да поспи”. Но момчето все още било близо до истерия: “Не, аз ще бъда само с татко”. Завели го до банята, майката го вкарала вътре и пуснала студения душ.

Скитникът не разбирал нищо, но под студения душ започнал да идва на себе си и да мърмори. Майката му казала: “Мий се, после ще говориш”.

В този момент детето се появило в банята с костюма на бившия съпруг: “Татко, облечи се”. Бездомникът лека-полека дошъл на себе си, но не разбирал нищо. Майката твърдо му казала: “Преобличай се и не питай нищо”.

Синът закарал скитника в кухнята: “Мамо, татко иска да яде”. Майката сложила масата. Синът с възторг давал на бездомника хапки. Бездомникът, естествено, постепенно се съвзел.

Майката се опитала да сложи детето да спи, но то настоявало татко му да спи до него. Майката се принудила да си застели на пода и да пази в полудрямка да не би бездомкникът да избяга.

На сутринта историята се повторила: синът въвел госта в банята, дал му бръсначката на майка си, след което му дал и закуска. Но сега гостът не изглеждал като бездомник: наспал се, изкъпан, избръснат, облечен в скъп костюм – той изглеждал повече от прилично.

Гостът използвал момента и поискал обяснение за случилото се. Майката му обяснила всичко. Тогава гостът си тръгнал, давайки честната си дума на момчето, че трябва да изпълни една малка задача, но задължително ще се върне вечерта.

И наистина се върнал. Но се върнал на кола и с цветя за майката.

Историята се оказала следната: той бил заместник-директор на доста голям завод, но се развел и започнал да пие. След поредна тежка пиянска вечер незнайно как се озовал на боклука пребит.

Сега те си живеят като едно щастливо семейство, имат си и втори син.

Големият син укрепнал, вече е на 8 години и разказва, че баща му преди е бил разузнавач, но сега, след като бил ранен, работи в завод.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account