facebook

Безплатни развлечения в градове от Европа

Не е нужно да изхарчите много пари, когато сте на почивка в Европа! Ето какво можете да изживеете из Стария континент при това без да платите и стотинка.

Каране на колело в Копенхаген

Копехаген колело

Как да икономисате пари за обяд в един от най-хубавите ресторанти в света Noma, намиращ се в Копенхаген? Много просто – като не плащате за таксита. За целта изпозлвайте безплатната и удобна схема за наемане на велосипеди, която съществува в датската столица.

 

Хапване на шоколад в Цюрих

музей на шоколада Цюрих
Какво по-хубаво от безплатен шоколад? Ако обичате какаовото вълшебство, направо отидете в шоколадовата фабрика Lindt & Sprüngli в Цюрих. Входът за музея на шоколада също е безплатен.

 

Комедийно представление в Единбург

фестивал на комедията
Ако искате да гледате няколко представления по време на августовския Единбургски фестивал, цената може да се окаже непосилна. Но има вариант да не платите, ако отидете на безплатния Фестивал на комедията. Всичко, което трябва да направите, е да оставите няколко монети в кутията за дарения на изхода.

 

Разшифроване на шифъра на Леонардо в Париж

DCF 1.0

Посещение на Лувъра, най-голямата картинна галерия в света, е безплатно в първата неделя на месеца (също така и на 14 юли и по всяко време за всички до 18-годишна възраст или за хора, които преподават изкуство). Обикновено за да се възхитим на Мона Лиза или да разшифроваме шифъра на Леонардо трябва да платим около 15 евро.

 

Концерт в Амстердам

концертгебау оркестра

Присъединете се към тълпите местни жители, които в сряда идват за бзеплатните дневни концерти в  Concertgebouw – мястото, където репетира един от най-уважаваните световни оркестри, а именно Concertgebouw Orchestra.

 

Динозаври в Лондон

музей по естествена история Лондон

Лондон се гордее с най-добрите музеи в света , а някои от тях са безплатни. Например Музея по естествена история, който предлага много забавни и увлекателни експонати.

 

Пешеходен тур в Берлин

тур из Берлин

Ако вече сте минали покрай такива емблематични забележителности като Чекпойнт Чарли и Райхстага, е време да разгледате и малко по-туристическата страна на Берлин. Алтернативните обиколки на Берлин ( Alternative Berlin Tours) ще ви разкрият субкултурата на немската столица.

 

Шедьоврите на Гауди, Барселона

Саграда Фамилия

Една от основните атракции на Барселона е фантастична архитектура на Антонио Гауди. Известните Саграда Фамилия и Каса Мила могат да бъдат видяни напълно безплатно. Можете и да отдъхнете в приказния парк “Гюел”.

 

Изкуство в Мадрид

музеят Прадо

Националният музей Прадо в Мадрид притежава една от най-впечатляващите колекции на световното изкуство. Ако дойдете тук от 6-8 ч. в дните вторник-събота или от 5-8 часа в неделя, можете без да плащате да с енасладите на творчестовото на Гоя.

 

История на литературата в Дъблин

тринити колидж

В дъблински Тринити-Колидж можете без пари да научите много интересни неща за произведенията на известни писатели. Това е мястото, където са положили основите на професията си Оскар Уайлд , Брам Стокър и Самюел Бекет.

 

Храна в Милано

антипасто

Много заведения в италианския град имат дългогодишната традиция да дават безплатни закуски по време на аперитив. Просто си купете едно питие и се насладете на безплатна анти-паста.

 

Шахмат в Залцбург

Капителплац

Залцбург е известен с високите си цени, но играта на шах в Капителплац е безплатна. Нищо не струват и уроците от местните майстори!

 

Музика във Венеция

кафе Флориан

Площад “Сан Марко” не е място за евтино кафе, но например в известното  Café Florian можете не само да хапнете, но също така и да слушате безплатно музика на живо. За да се присъедините към високото изкуство на цигулковите квартети, можете да си поръчате само вода. Но, разбира се, с вино просеко слушането ще е далеч по-приятно.

 

Музеи в Лисабон

музей Лисабон

Неделя е ден за почивка, но не и за туристи с ограничен бюджет в Португалия. В този ден много музеи и художествени галерии в Лисабон могат да бъдат разгледани без пукнат лев.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account