facebook

Българските еквиваленти на световните звезди

Българските медии са се доказали като шампиони по лепене на етикети. Току се появи някое ново лице в нашенския публичен живот и хоп – торбата с етикети влиза в употреба. Българският журналист знае, че никой не може да бъде наричан само с името си и всеки нов герой трябва да бъде отъждествен с някоя по-значима фигура – задължително със световна популярност. Вероятно този похват кара българския журналист да си мисли, че списва за „Таймс”, а не за Петьо Блъсков примерно.

Ето и няколко по-популярни и не толкова популярни примера за българи, сравнени със световни фигури от шоубизнеса и политиката:

Българският Барозу – Петър Теофилов

Българският Барозу

Заради едната външна прилика новият кмет на село Богданов дол Петър Теофилов беше наречен от някои медии „Българският Барозу”. Новият политик Николай Бареков припозна спечелилия извънредните местни избори Теофилов като свой първи кмет – добре че още не се е сетил да го нарече и „Първият председател на Европейската комисия от „България без цензура”.

 

Българският Кристиано Роналдо – Даниел Златков

Даниел Златков

Тук не може да упрекнем българския журналист за етикета, защото футболистът Даниел Златков се стреми да прилича на португалския гений с топката. Разбира се, на прическа бившият играч на Миньоро го докарва, но все пак му предстои да извърви един път от „Болуспор” до „Реал Мадрид”. Абе, по-реалистично е да се пробва да излъже Ирина Шейк.

 

Българската Лейди Гага – Христа

През последните години доста хора са били наричани „Българската Лейди Гага” – като се започне от някоя си миска Пенка и се стигне чак до… Азис. Всъщност Азис упорито продължава да твърди, че Лейди Гага му краде идеите и го копира, затова ще предложим на чуждите медии да наричат Лейди Гага „Американската Азис”. Най-актуалната българска Лейди Гага обаче се оказа Христа от Сливен, която творяла музика в Париж и навремето, вероятно някъде в Димиторвград, е отказала да пее чалга. Тогава нека веднага да се разграничи и от етикета „Лейди Гага”.

 

Българската Парис Хилтън – Яна Стайкова

Яна Стайкова

Яна е руса, не знаем какво работи, ходи на хайлайф партита и баща й е богат бизнесмен – е, какво да му кажеш на българския журналист за този етикет?!

 

Българската Тина Търнър – Силвия Кацарова

 Силвия Кацарова

Този етикет Силвия Кацарова получава, когато „немаше го още „24 часа”. В тази двойка освен използването на един и същ фризьор имаме и общи гласови характеристики – остава ни да проверим и дали Тина Търнър е омъжена за милионер.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account