facebook

Вестник излиза веднъж на 4 години

френски вестник

През 1980 г. във Франция започва да излиза вестникът “La Bougie du Sapeur”, което може да се проведе като “Свещта на сапьора”. Необичайното е, че този вестник се появява само на 29 февруари, тоест само през високосна година. Затова журналистите нарекли това издание “Високосният вестник”. Името на журнала е в чест на сапьора Camember – френски комиксов герой, измислен в края на 19 век. Според легендата, той е роден на 29 февруари, затова не празнувал често рождените си дни и бил едва на 5 години, когато го привикали в армията.

Последният брой излезна на 29 февруари 2012, като това е деветият брой от 1980 г. насам. “La Bougie du Sapeur е с тираж от 200 000 броя и се продава за 4 евро. Срещу 100 евро пък може да се абонирате за него за 100 години напред.

френско издание

В последния брой на вестника основна тема за обсъждане била бирата. Също така има и дежурната кръстословица, отговорите на които читателят може да види точно след 4 години на 29 Февруари, 2016.

През 2004 година седмото издание на журнала излезе със специален брой:«la Bougie du Sapeur — Dimanche» (“Свещта на сапьора: неделно издание). Този неделен брой ще се печата само в онези години, когато 29 февруари се пада неделя. Това означава, че следващиата му поява ще е чак на 29-ти февруари, 2032-а.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account