facebook

Вода с лимон – здравословният коктейл

 

вода с лимон

Защо вода с лимон? Лимоните съдържат в изобилие питателни вещества, в това число витамин C, витамини B-комплекс, калций, желязо, магнезий, калий и фибри. Интересен факт: те съдържат повече калий от ябълките или гроздето!

Ако пробвате да пиете чаша вода с лимон всяка сутрин, този навик ще остане завинаги с вас и организмът ви ще бъде благодарен за това. За да не остава лимонът по зъбите ви е хубаво да го разреждате с вода във всяка температура, макар да препоръчват водата да е топла. Пийте вода с лимон 15-30 минути преди закуска. Това ще ви помогне да извлечете максимална полза. А ето и с какво е полезна лимонената вода:

1. Намалява възпалението. Ако пиете вода с лимон редовно, то ще намалите киселинността в организма, която се явява причина за болести. Лимонената вода отстранява пикочната киселина в ставите, която е една от причините за възпаление.

2. Подобрява храносмилането. Лимоненият сок не само способства за здраво храносмилане, отслабва действието на токсините в стомашно-чревния тракт. Освен това облекчава симтомите на киселините в стомаха, оригването и подуването на стомаха.

3. Помага за отслабване. Лимоните съдържат пектини – влакна, които помагат да се борим с желанието за храна.

4. Изчиства организма от токсините. Лимонената вода помага да се изчистят токсините от тялото ви чрез подобряване на функциите на ензимите, стимулиращи черния дроб.

5. Премахва петната от кожата. Антиоксидантите в лимоновия сок помагат не само да се намалят петната по кожата, но и бръчките също! Лимоновият сок се пие също и при белези и пигментни петна, за да се подобри техния външен вид. Той помага и за блясъка на кожата.

6. Стимулира имунната система. Витамин C е “съединителният кабел” на нашата имунна система, а в лимоновия сок той е в изобилие. Нивото на витамин C във вашата система се явява един от първите фактои, които експертите препоръчват да се увеличи, особено в стресови дни.

7. Отличен източник на калий. Както вече споменахме, лимониет съдържат високо ниво на калий, което помага за здравето на сърцето, а също и за главния мозък и нерните функции.

8. Освежава дъха. Водата с лимон също така помага да се облекчи зъбобола и възпалението на венците. Тъй като лимонената киселна може да повреди зъбния емайл, се въздържайте от миенето на зъби преди да я пиете.

9. Зарежда с енергия. Лимоновият сок обезпечава организма с енергия, когато влиза в храносмилателния тракт, а това намалва безпокойствието и депресията. дори миризмата на лимони има успокояващо действие върху нервната система!

10. Помага да се намали потреблението на кофеин. Може да не повярвате, докато не пробвате, но заменете  утрешното кафе с гореща вода с лимон и ще почувствате ефект! Ще почувствате прилив на бодрост и за втората половина на деня. А и нервите ще ви бъдат в ред.

11.Помага за борба с вирусните инфекции. Топлата ломонена вода е най-ефективният начин да се намалят вирусните инфекции и последствията от ангината. В допълнение, лимоновият сок укрепва имунната система, което подпомага борбата с инфекциите.

Колко вода с лимон трябва да пием?

За тези, които тежат под 70 кг може да изцедят половин лимон в чаша вода. Ако сте повече от 70 кг, използвайте сока на цял лимон. Може да си изцеждате сок, разбира се, спрямо вашия вкус.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account