facebook

Вредните ежедневни навици, които правим без да се замислим

клетъчен телефон

Снимка: pixabay.com

Експертите са съставили списък на най-вредните ежедневни дейности, извършвани от огромен брой хора по целия свят. Списъкът включва следните действия:

Миенето на зъбите след закуска

Опасно е, тъй като допринася за изтъняването на емайла на зъбите, особено ако сте яли зеленчуци и плодове. Лекарите препоръчват миенето на зъбите да е само 40 минути след хранене, за да може калцият, съдържащ се в слюнката, да се включи в процеса на възстановяване на зъбите. Веднага след лека закуска по-добре просто да изплакнете устата си.

Отварянето на прозорците

През отворения прозорец в стаята проникнат горещите автомобилните газове, които могат да допринесат за главоболие, рак и сърдечни заболявания.

Топленето на храна в микровълнова в пластмасов контейнер

Фталатите, които се съдържат в пластмасата, при загряване в микровълнова фурна могат да попаднат в храната и това да повлияе неблагоприятно на качеството на спермата или дапровокира хормонална недостатъчност. Вместо това, лекарите препоръчват използването на стъклени съдове или поддържането на топла храна в термос за храна.

Проверката на фейсбук преди сън

Според експерти, използването на модерните джаджи след 21:00 часа води до факта, че хората се събуждат сутрин слаби и изтощени. Системната липса на сън в такава ситуация може да причини смърт в резултат на исхемичен инсулт

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account