facebook

Гастрономически приключения за пътешественици

 Хапва ли ви се в екстремна обстановка? Тогава непременно прегледайте този списък с нетрадиционни ресторанти от цял свят:

Когато ям, съм глух и ням – САЩ

интересни ресторанти

Разположен в Бруклин (Ню Йорк), ресторантът на Никълъс Нюман носи простото име – “Яжте”. Той не се отличава с нищо кой знае какво от многото други ресторанти, с изключение на това, че в това заведение е забранено да се говори. Никълъс се вдъхновил за идеята по време на пребиваване в будистки манастир в Индия. Нюман искал да създаде място, където хората да се насладят на тишината. Вечерите сред тишина станали толкова популярни, че хората трябва да си запазят маса предварително.

Микро-вечеря, Япония

микро суши

Това, което Хироноки Икено започнал като на шега, го направило известен не само в цяла Япония, а може би и в целия свят. Веднъж Хироноки решил, че ще бъде забавно да приготви миниатюрна порция суши. Станало му интересно колко малка може да  направи дна порция. Оказало се, че японецът може да приготви суши от едно-единствено зрънце ориз. Днес туристи от цял свят посещават неговия ресторант в Токио, за да видят и опитат резултатите от работата му.

 Хапване 7,8 по Рихтер, Испания

разлята чаша кафе

Изглежда много хора ги привлича идеята да ги тресе земетресение по време на вечеря. Ето защо в испанското кафене “Катастрофа” предлагат хапване в условията на земетресение от 7,8 по скалта на рихтер. Досега няма никакви сериозни инциденти, а незначителни проблеми като разлято кафе или счупена чиния са си в реда на нещата.

Добър апетит с нинджи – САЩ

ресторант нинджи

Това място определено не е за хора със слаби сърца. Ресторантът се слави с огнени кунг фу каскади, въоръжени с мечове сервитьори и експлодиращи ястия. Ако ви се нрави внезапна поява на ниджа покрай чинията ви, това заведение определено е за вас.

Маймуни-сервитьори, Япония

маймуни сервитьори

Ако някога попаднете в ресторант “Таверна Каябукия” в японския град Уцуномия, не се учудвайте, когато макак в униформа ви поднесе пържолата. Собственикът на ресторанта Оцуко твърди, че не е обучавал специално маймунките, които работят там. Те просто научили всичко, докато гледали него. към днешна дата всички маймуни са с изрядни документи, които им позволяват да работят, а клиентите много ги харесват и често ги поощряват със соеви зърна.

Досущ като в болница – Тайван

ресторант Тайван

Не позволявайте на името да ви заблуди. Намиращият се в тайванския град Тайпе “Музикален ресторант” няма нищо общо с музиката. В действителност всичко в този причудлив ресторант е на болнична тематика. Всички сервитьорки са облечени като медицински сестри, масите са изработени от метални болнични легла, напитките се сервират в капкомери и спринцовки, а стените са украсени с рентгенови лъчи.

Нудистки клуб – САЩ

нудистки ресторант

Американският клуб «Clothing Optional Dinners» веднъж месечно провежда странна нудистка вечер. Идеята принадлежи на верния поклонник на нудизма Джон Одоверу. Тези вечери имат свои собствени правила: първо, всички посетители трябва да носят със себе си нещо, на което ще седнат (например кърпа) и второ, целият персонал е длъжен да бъде облечен.

Вечеря на сляпо, Англия

ресторант на тъмно

Не съвсем наред изглежда идеята да се яде на тъмно, но тя привлича много ресторанти по света. Един от най-известните е «Dans Le Noir» в Лондон. След като загубите способността си да виждате, ще пошаднете в съвършено нов прекрасен свят, изпълнен с ароматите на възхитителни ястия от свежи продукти. На ваше разположение ще са слепи гидове, които ще ви помогнат да се насладите на тази уникална и вскуна вечеря.

Вечеря сред мъртъвци – Индия

ресторант в гробище

При строежа на своя нов ресторант на мястото на старо гробище Кришан Кутти решил да не унищожава гробовете. Така това странно решение се превърнало в гениална хрумка. Ежедневно ресторантът е препълнен с хора, които са нетърпеливи да изпитат зловещото чувство да се хранят сред зеленикави надгробни плочи.

Под водопада – Филипините

ресторант водопад

В този ресторант може да забравите за дразнещия климатик, а може на прохладно да си пиете кафето дори и в обедно време. Почувствайте свежестта на кристално чистия водопад в непосредствена близост. За да се насладите на тази несравнима романтика, ще трябва да посетите града Сан Пабло във Филипините. Прейкрасните местни гозби се сервират върху бамбукови маси, точно под подножието на величествения водопад.

В небето – Белгия

ресторант в небето

Този белгийски проект предоставя възможност да се насладите на вечеря на 50 метра над Брюксел. Кран издига на височина 50 метра въздушния ресторант, който побира 22-ма човека, като приборите и хората са добре закрепени. Докато вечеряте, кранът ви разхожда из града и може да се полюбувате на красивите панорамни гледки. Подобни събития се провеждат в повече от 40 страни по света.

 Ресторант “Пенис” – Китай

ястия от пенис

Звучи шокиращо и си е така в действителност. Ресторантите от веригата Guo Li Zhuang са специализирани в ястия, приготвени от мъжките гениталии на различни животни. Изборът е доволно голям: коне, волове, магарета, пръчове и дори змии. Изкушените клиенти могат да опитат и смесени блюда: глиганови тестиси с пенис от козел, тестиси от петел с пенис от кон и т.н. Добър апетит!

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account