facebook

Гениални идеи, родени насън

сън

Снимка: pixabay.com/Bonnybbx

Освен добре известния сън на Менделеев, на когото се присънила таблицата с елементите, съществуват и други открития, направени по време насън:

* Месроб Машдоц, създател на арменската азбука, твърди, че азбуката му била показана в съня от един ангел.

* Веднъж на Декарт му се присънила отворена книга. В съня му се явил дух, който му казал, че в живота му е писано да докаже, че математическите принципи са полезни при изучаването на природата и могат да допринесат с огромна полза.

* Немският химик Фридрих Кекуле сънувал змия, захапала опашката си. След този сън Кекуле предложил структурата на молекулата на бензена.

* Идеята за кръвообращението се присънила на Фридрих Бурдах.

* Съществуват спомени на Нилс Бор за това как е сънувал структурата на атома – ядрото и електроните му се присънили под формата на Слънчевата система с въртящите се планети.

* Сънят на Фредерик Бантинг относно експеримента, който провеждал тогава, му помогнал да открие инсулина.

* Големият индийски математик Сриниваса Рамануджан твърдял, че всиките му открития дошли в съня му от индуистката богиня Намагири (едно от превъплъщенията на Лакшми). В сънищата му тя сама писала уравнения.

* Съветският дизайнер на самолети Олег Антонов имал сън и след като се събудил, скицирал формата на опашката на гигантския самолет “Антей”.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account