facebook

Героите от “Спондж Боб Квадратни гащи” олицетворяват седемте смъртни гряха

Този факт се споменава в аудио коментар в епизода “Планктон” от първия сезон на сериала. Всеки от главните герои в анимацията е в плен на някой от седемте смъртни гряха. Досещате ли се кой от какво страда?

Скъперничество – г-н Рак

господин ракАлчният началник на Спонджбоб и собственик на закусвалнята “Хрупкавият рак” олицетворява тъмната страна на капитализма. Г-н  Рак мисли само за печалбата, за това как да икономисва от всичко и в един от епизодите дори пееше колко много обича парите.

 

 

 

Завистничество – Планктон

Спонджбоб героиСвоят незначителен размер героят на Планктон компенсира с огромно его, което не му дава миг покой. Целта в живота му е да открие тайната рецепта на ракбургерите и да съсипе бизнеса на своя конкурент в ресторантьорството – г-н Рак.

 

 

Леност – Патрик Звездата

Патрик от СпонджбобПатрик е толкова мързелив, че живее в пещера, не работи, а през повечето време, яде, спи и се развлича с игри. В епизода “Големият розов неудачник” получава награда “да не прави нищо повече от всеки друг”.

 

 

Горделивост – Санди

катерицата СандиЕдин бегъл поглед върху подводната катерица и се разбира, че трудно може да се намери по-горделиво същество от нея. Тя се гордее с произхода си от Тексас, горда е, че е способна да живее под вода, и постоянно се старае да стане по-добра, отколкото е.

 

 

Гняв – Сепия Пипалата

Скуилям ГотинияТази аналогия няма нужда от много пояснения: Сепията не се гневи на Спонджбоб, Патрик, работата си и своя живот само когато спи.

 

 

 

Чревоугодничество – Гари

охлювът ГариОхлювът домашен любимец на Спонджбоб основно спи и мяука, но мяука от глад. В един от епизодите Гари намира годишния запас от храната за охлюви и изяжда всичко, ставайки паталогично дебел.

 

 

 

Похотливост – Спонджбоб

Спонджбоб квадратни гащиТази аналогия е може би най-малко видима, защото сме свикнали да възприемаме думата “похот” само в сексуален смисъл. Въпреки това, думата “похот” може да има смисъла и на “страстно желание за нещо”. От тази гледна точка нашият жълт абсорбиращ приятел е похотлив! Спонджбоб е обхванат от силно желание за живот и впечатления, той се опитва да помогне на всички и често стига твърде далеч в името на тези цели.

 

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account