facebook

Да отслабнем с помощта на велосипеда

жена колело

Снимка: pixabay.com

Карането на велосипед е ефективен начин за горене на калории и влизане във форма. Ето някои неща, които е хубаво да знаете около карането на колело:

Разходка преди закуска

Приемете като правило да правите една кратка разходка преди закуска, за около 20 минути. Според изследване мазнините се изгарят по-бързо, когато сте гладни. Простото сутрешно каране е способно да изгори до 2000 калории за седмица и, което е по-важно, да отключи механизма за ускоряване на метаболизма. Този трик се използва от професионални състезатели в подготовка за туровете.

Интензивно каране

Понятието за интервално натоварване се отнася и карането на колело. Пробвайте да редувате бавно каране с максимално ускорение: това ще настрои организма ви за по-активно изгаряне на мазнините.

Трудното трасе

Само един час по офф-роуд трасе изгаря до 600 калории повече, отколкото карането по удобен път. Освен това, трудното трасе кара да работи цялото тяло: корпусът е принуден постоянно да бъде в напрежение, за да фиксира полложението ви в пространството, мускулите на ръцете и краката също са под постоянен стрес.

Отправяме се към планината

Естествено, малцина са тези, които обичат да се изкачват с колело в планината. Това е трудно занимание, които отключва работата на всички системи на организма, включително сърдечно-съдовата. Затова и плюсовете от подобна тренировка хич не са малко: отделяйте по няколко дни в седмицата за хилл-райдинг и ще видите отлични резултати след месец.

Хранете се в движение

Може да прекарате и цял ден, пътешествайки с колелото. Организмът безусловно ще се нуждае от енергия – трябва да я получите не от вредна и тежка храна, а от лека, полезна закуска. Например, на велосипедиста му е удобно да се храни с барове с мюсли, банани или да пие протеинов шейк.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account