facebook

Да продаваш пръст или необичайни начини за правене на пари

Едва ли някога сте си мислели, че могат да се изкарват пари точно по този начин…

Продажба на ирландска пръст

снимка на почва

Ирландецът Пат Бърк от град Типърери открил, че може да реализира печалба, като продава почва от родината си. Пат редовно пътувал от Ирландия до Америка и роднини многократно го молели да им донесе парче земя, за да поръсят с него ковчега на някой покойник. Това го вдъхновило да започне собствен бизнес, за да осигурява нужната пръст на американците от ирландски произход.

Когато за пръв път споделил идеята си, не последвал ентусиазъм. Кой в крайна сметка ще иска да купува пръст? Но се оказало, че има достатъчно хора, готови да обменят трудно спечелените си пари за парче земя. През 2006 година Пат продал повече от 240 тона пръст за повече от 1 милион долара.

Въпреки това, началото не било никак лесно. Пат трябвало да мине през планини бюрокрация преди да успее да достави почвата в САЩ. Ирландската пръст съдържа микроби, които могат да предизвикат почти еко катастрофа в щатите, така че американското правителство първоначално блокирало доставката.

За да заобиколи този проблем, прагматичният бизнесмен бил принуден да разработи и патентова метод за почистване на почвата. Добивана в Типърери пръстта трябвало да бъде изчистена от микроби и след това да се провери от ирландското Министерство на земеделието преди да бъда разпратена до хиляди домове на територията на САЩ и Канада. Тя се използва не само при погребения : с нея също се поръсват нови жилища или се ползва като конфети по сватби.

 

Чистене на кучешко аки

куче

Обзалагаме се, че обичате своето куче, ако изобщо имате такова. Но със сигурност не ви харесва това, което прави вашият четириног приятел, завършвайки логичния път на храносмилателния процес. Ако сте прекалено изтощени да почистите след него или да го следвате по петите, може да наемете професионалист: той ще дойде в дома ви и чинно ще почисти акито от моравата ви. Освен това, тези професионалисти са сертифицирани  от федералното правителство да проверяват храната на кучето ви за нещо необичайно.

 

Реклама върху торса

реклама върху тялото

Американецът Джейсън Садлър изкарва добри парички, като предоставя горната половина на тялото си за реклама. Всеки ден той поставя нова тениска с логата на различни компании. Когато започвал, Садлър таксувал компаниите по календарни дни: например реклама на 1 януари струвала 1$, а на 31 декември – 365$.

Бизнесът се развил бързо и предприемачът за няколко месеца натрупал десетки хиляди долара. Американецът дори трябвало да наеме няколко работници, за да успее да отговори на всички заявки.

 

Продажба на носени бикини

носени бикини

Фетишистите са готови да платят много пари за такъв продукт. Някои твърдят, че това е доходоносен бизнес, но е трудно да се намерят конкретни източници на тази тема, защото купувачите обикновено предпочитат анонимността. В крайна сметка, ако някой ви каже, че редовно си купува носено бельо, как бихте реагирали? Ако проявявате интерес към този бизнес, има специализирани сайтове, където може да получите повече информация.

 

Продажба на девственост

много пари

Клише е, но сексът наистина продава. А практиката показва, че девствеността струва много пари. Имало е случаи, в които жена продава най-милото си за 700 000$. Това дори не е нещо необичайно: по новините редовно се появяват девойки, продаващи девствеността си. Най-високата цена, платена за мъжка девственост, е 3 хиляди долара. Именно толкова получил младеж на име Алекс Степанов, който дарил припечелената сума за благотворителност.

 

Да продадеш целия си живот

необичаен бизнес

Майк Мерил е един необикновен човек: той разделил себе си на 100 хиляди акции и ги продал за по долар парчето. Сега акционерите взимат решения относно живота му вместо него. Инвеститорите на Майк буквално управляват живота му и, подобно на реалните компании, понякога жертват краткосрочните преимущества и подлагат Майк на опасност в името на дългосрочни перспективи. Важните решения за живота на Майк се обсъждат на събрание на акционерите: включително вазектомия, полифазов сън, промяна в цвета на косата, покупка на нов автомобил и разрив с първата му любов.

“Собствениците” на Майк са общо седем. Те са го ограничили върху консумацията на вегетарианска храна, въпреки че мъжът е запален месояден. За щастие, Майк все още има право да яде риба. Поне до следващото събрание на акционерите.

 

Джуджета под наем

каска

В САЩ и Великобритания можете да си наемете джудже, благодарение на платформа за развлекателни цели, създадена от джуджета-бизнесмени. Можете да си поръчате почти всичко: от джуджета-стриптийзьори до джуджета, които се боксират или се бият като гладиатори.

Една от най-популярните услуги в бранша се нарича “хвърляне на джудже”. За целта взимате едно джудже и го мятате на възможно най-голямо разстояние. Разбира се, то носи предпазна каска, а в някои случаи и костюм на супергерой. Най-вероятно за по-голям ефект.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account