facebook

Да разбием клишетата

 Перник е столицата на голфовете, ноктите и косата растат след смъртта, Бил Гейтс си е излял комплексите върху създадения от него софтуер… Да, да, ама не! Нека разгледаме някои митове и клишета, с които сме свикнали да живеем спокойно и в заблуда.

Искрено и лично за вазелина

Вазелин

Въпреки масово разпространените сексуални шеги, истината е, че вазелинът изобщо не е удобен лубрикант. Гъстата и лепкава ципа, която образува, само затруднява провеждането на половия акт и подтиска нормалната секреция на влагалищните жлези.

 

Градът на “Опел”-о

пернишки голф

Голф с регистрация “РК” е в състояние да накара и най-разсеяният човек да обостри вниманието си и с треперещи ръце да набере 0700 18 700  за проверка на здравния си статус. Това, разбира се, в рамките на шегата. Оказва се, че поне според статистиката Перник изобщо не е градът на голфовете. Там най-много са регистрираните “Опел”-и (над 6000), следвани от “Форд”-овете и колите с марка “Рено”. Така известният Голф дори не стъпва на почетната стълбичка със своето скромно четвърто място по популярност сред перничани.

 

Юнакът на юнаците Крали Марко

Крали марко

Кой не е чувал за безстрашния Крали Марко, кой не се е възхищавал на подвизите му? Добре, но фолклорното хиперболизиране е едно, а реалността – съвсем друго. Криволичещата пътека на историята показва, че Марко Мърнявчевич е бил син на прилепския деспот Вълкашин и съвладетел на Душановото царство. След неуспешен поход на Вълкашин и брат му срещу османските турци през 1371 г,, където загиват и двамата, Марко наследява кралството. Поради отслабените сили на войските му, обезсмъртеният във фолклора ни владетел е принуден да се обяви за османски васал и така ускорява падането под иго на поверените му земи.

 

“Злопаметният” Бил Гейтс

младият Бил Гейтс

Известен факт сред компютърните разбирачи е, че човек дори и силно да го желае, не може да създаде папка на име “CON”. Според мита това е така заради злопаметния Бил Гейтс, който в детството си е бил наричан именно с прякора “Con” (ботаник). Звучи много интригуващо, но е пълна измишльотина. “CON” е съкратено от Console – служебна дума, наследство от DOS, означаваща конзола. A сега ви даваме няколко секунди да се пробвате да създадате папка CON и преминаваме към следващото разпространено клише.

 

Не, няма да си развалиш очите

четене на мъждива светлина

“Ще си развалиш очите.” Това е най-чуваната реплика от човек, който чете на мъждива светлина. Изледванията сочат, че четенето “на тъмно” наистина отслабва зрението, но само временно. След добра почивка очите се възстановяват.

 

За косата и ноктите след смъртта

дълги нокти

Косата и ноктите растат след смъртта, обичат да разказват любителите на интересни факти. Дрън-дрън, та пляс! Истината е, че след смъртта кожата се дехидратира и свива, откъдето идва и зрителната измама, че ноктите и косата са станали по-дълги.

 

Мълнията не удря на едно и също място

мълния

Звучи успокояващо, но не би. За сведение известният небостъргач Empire State Building средно в годината е поразяван от мълнии около 25 пъти. Чисто статистически, шансът мълнията  да удари отново на същото място е същият, какъвто е бил и преди “сефтето”.

Коментари

1 Comment

Comments are closed.

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account