facebook

Да си направим масаж на стъпалото

масаж на стъпалото

Вижте как може да си помогнете, като масажирате определени точки на стъпалото си:

1. Масажирайки големия пръст на крака, ще въздействате на хипоталамуса. Това е особено полезно за хора, които страдат от излишно тегло – натискът върху тази точка помага да се контролира апетита, способство за естественото отслабване.

2. В центъра на големия пръст се намира точка, отговаряща за работата на хипофизата – основната хормонална жлеза. Никой хормонален дисбаланс няма да бъде страшен, ако на тази точка се обърне достатъчно внимание!

3. В основата на палеца има област, масажът на която може да се сравни като масаж на щитовидната жлеза. Намирайки се под постоянен срок, щитовидната жлеза често прави проблеми дори при съвършено здрави хора, затова да масажираме тази зона е особено полезно.

4. Масажирането на центъра на стъпалото е изключително приятно – нервният сплит там е свързан с диафрагмата. Ето защо този масаж гарантира пълна релаксация!

5. Активното въздействие върху средата на стъпалото помага да се справите със стреса, премахва напрежението.

6. В близост до вътрешния край на стъпалото, до средата, са разположени нервните окончания, свързани с работата на надбъбречните жлези. Ако чувствате непреодолима умора, масажът на това място ще ви помогне бързо да възстановите изгубената енергия.

7. Въздействайки върху областта на стъпалото, близка до петата, активизирате отделителната система на организма, токсините няма да се задържат и да ви тровят отвътре.

Затова хайде на масаж, не отлагайте! Направете си подарък в края на напрегнатия ден, понамачкайте стъпалата си правилно. Резултатът ще ви вдъхнови да повтаряте действието ежедневно.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account