facebook

Дестинации за почивка по Южното Черноморие

Южен Плаж

Южното ни Черноморие може да се похвали с прекрасни плажове и изключително голям брой забележителности, които трябва да посетите, докато се наслаждавате на летните почивни дни. Ако сте решили да отскочите на повече от 1-2 места това лято, то със сигурност трябва да започнете от града, в който пристигат всички чуждестранни туристи – Бургас. В града една от най-големите забележителности е Бургаският мост, който е построен през края на миналия век и обновяван няколко пъти през годините (може би една от най-големите гордости на бургазлии). Също така не бива да пропускате да се разходите в Морската градина на Бургас и по централната улица, която води точно до Централния плаж. Ако организирате малко по-отрано почивката си, задължително трябва да проверите датите за ежегодния фестивал Spirit of Burgas – събитие което се нарежда в Top-а на класациите в Европа.

Малко по на юг се намира друг наш курорт, който не е за изпускане – Созопол! Само на 30-тина километра от Бургас, Созопол е един от най-известните и красиви черноморски градове в България. Смятан е за един от най-красивите, понеже градът е много стар(съществува като селище от хилядолетия), но въпреки това успява да поддържа своя старинен и автентичен вид. В местността се намират двата острова Свети Петър и Свети Иван. Созопол се дели на 2 части – Стар и Нов град, като Стария град е разположен на полуостров – задължително трябва да го видите през нощта!

Продължавайки още малко на юг, ще стигнете до Приморско и Китен, където нощният живот наистина кипи – повечето от хората, които избират тези дестинации, са млади. Приморско се слави с прекрасните си плажове, които се делят на Северен и Южен, като Северния е по-голям и по-предпочитан пред Южния. В Китен плажовете също са два: Атлиман и Урдовиза. Градът разполага и с пристанище, което отдава лодки под наем за разходка в открито море.

Село Лозенец и Ахтопол са за хора, които обичат уединение и спокойствие(по-предпочитани са от семейства и възрастни хора). Спокойни плажове и по-малко чуждестранни туристи.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account