facebook

Единственото известно безсмъртно същество

безсмъртна медуза

Докато хората неуспешно търсят еликсир за безсмъртие, някои същества вече се наслаждават на безсмъртието. Става въпрос за медузите Turritopsis nutricula (другото им име еTurritopsis dohrnii), които са способни да трансформират клетките си от един вид в други и когато клетките им остареят, да се превръщат отново в полипи. С други думи, те се подмладяват.

Тези медузи водят обикновен начин на живот, но след съзряване и размножаване, те се връщат в своето начално състояние, превръщайки се в колония от полипи. Този процес се нарича “трансдиференциация” и фактически позволява на медузите да живеят вечно.

Безсмъртните медузи са много малки – техният размер не превишава 4,5 милиметра. Традиционният им ареал на обитание е Карибско море, но днес могат да се срещнат и в други океани. Необичайните им свойства предизвикали множество спорове сред учените по света.

Някои смята, че техните способности могат да се приложат напълно върху човешкия организъм, подарявайки на човечеството истинско безсмъртие, а други твърдят, че тези възможности могат само да подобрят остарелия човешки организъм. И все пак идеята, че някой ден човек ще може да се подмлади реално, а не във фантастична книжка, потриса въображението!

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account