facebook

Забавни начини да влияете върху себе си и другите

марионетка

Снимка: kaboompics.com

Няколко съвета, с които може да накараш хората да правят това, което ти искаш:

Когато трябва да направиш нещо, което изисква отговорност или съсредоточеност, нещо, което те прави нервен, е хубаво да дъвчиш дъвка или да ядеш нещо. На подсъзнателно ниво това се свързва с чувство за безопасност, защото обикновено когато ядем, не сме застрашени.

***

Ако някой ни е ядосан, а ние успеем да запазим спокойствие, то гневът му вероятно само ще се засили. По-късно обаче този човек ще се срамува от поведението си.

***

Ако на даден въпрос, човек отговори отчасти или твърде уклончиво, не питайте отново. По-добре мълчаливо го погледнете в очите. Той вероятно ще разбере, че даденият отговор не е удовлетворил събеседника и ще продължи да говори.

***

Изражението на лицето може да бъде не само резултат от чувства, но и да предизвиква чувства. Oбратната връзка работи почти безотказно, така че желаещите да се чувстват щастливи нека се усмихват възможно най-често и широко.

***

По-добре да не използвате в речта си или като пишете фрази от рода на “аз мисля” или “струва ми се”. Те се подразбират и само добавят нюанс на несигурност.

***

Преди важно интервю е важно да си представите, че с интервюиращия ви свързва дългогодишно приятелство. Почти винаги от нас самите зависи как ще възприемем ситуацията и нашето спокойствие и непринуденост може да се прехвърли към събеседника.

***

Ако искрено се зарадваме да видим някого при среща, то на следващата среща и той ще се радва да ни види. (между другото, кучетата постоянно правят с нас този трик).

***

Много от симптомите на стреса съвпадат с тези на радостна възбуда (тежко дишане, сърцебиене и т.н.) Ако успеете да е убедите, че в тази ситуация това наистина е стимул, а не заплаха, тревожността ще се смени с оживление.

***

 Повечето хора не отличават самочувтвието от простата увереност в себе си. Ако се научите във вичко да демонстрирате увереност, хората ще бъдат привлечени към вас.

***

 Много полезен навик – да забележите цветът на очите при запознанство. Другият несъзнателно ще почувства симпатия вследствие на удължения зрителен контакт.

***

Отивайки на първа среща е разумно да заведете партньора на някое увлекателно място. След това положителните емоции от тази среща ще бъдат свързани с вас.

***

Много полезна информация може да се извлече, като се обърне внимание на позицията на краката на събеседника. Ако, да речем, обувките му гледат в срещуположна на нас страна, това обикновено означава, че човекът иска бързо да се сложи край на разговора.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account