facebook

Загадката за находчивия евреин

мостът на шпионите

По време на Втората световна война на границата между Германия и Швейцария имало мост. Като охрана стоял немски часовой. Той застрелвал всеки евреин, който се опитвал да премине от Германия в Швейцария, и отпращал обратно тези, които нямали разрешение да влязат в Германия. Той седял в кабината си и на всеки три минути излизал, за да огледа моста.

Един евреин искал да се отиде в Швейцария, за да се спаси от сигурна смърт. Само че нямал нужното разрешение. Той знаел, че има възможност да се промъкне през моста в онзи момент, когато охранителят се намира в кабината, но за да преодолее целия мост, му трябвали пет-шест минути. На моста нямало места, където да се скрие и часовоят можел да го застреля, ако го види.

Въпрос: как евреинът успял да премине през моста?

Натиснете, за да видите отговора

Евреинът изчакал часовоят да влезе в кабината си. След това се качил на моста и преминал откъм швейцарската граница. Това му отнело около две минути и половина, след това се спрял, обърнал се и тръгнал обратно към Германия. Часовоят излязъл отвън и го видял. Когато евреинът се приближил до него, часовоят видял, че той няма разрешително и затова го изпратил обратно към Швейцария.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account