facebook

Загадка: Инспектор Варник и изчезналото яйце

 

инспектор Варник

Инспектор Варник прекарал великденските празници при семейство Плюм. И ето че се случила неприятност: изчезнало едно яйце. Яйцето било украсено с хартия папие-маше, в чиято вътрешност била скрита скъпа гривна – подарък за домакинята.  В разгара на търсенето влезнал развълнуваният мистър Джеймс, брат на домакинята, и разказал следното:

– През цялото това време бях на верандата. Случайно се огледах и видях как племенникът ми Томи, който се намираше сам в стаята и стоеше на масата, изведнъж погледна лежащото върху етажерката яйце, качи се на стола, грабна яйцето и изчезна в градината. Затичах се след него, ето я черупката, намерих я в храстите…

“Томи, а къде скри гривната?” – попитах го аз.  – Е, говори, малък разбойник!

Обиденото момче заявило, че не знае нищо. Той не отричал, че наистина бил сам в стаята и разглеждал украсените в различен цвят яйца, но яйце от папие-маше не видял. За да се пресъздаде първоначалната картина, яйцето било сложено върху етажерката за книги.

– Най-добре попитайте своя уважаван дядо Джеймс няма ли да върне откраднатата гривна… – изведнъж казал инспектор Варник – Разказът му е абсолютно неправдоподобен.

Как инспектор Варник стигнал до този извод?

Натиснете тук за верния отговор

Заради ръста си, момчето няма как да забележи яйцето върху етажерката.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account