facebook

Запазените марки на Холивуд

умирай трудно

Холивуд си има любими номерца, които сякаш с индиго се появяват в много от блокбастърите. Ето малка част от холивудските клишета:

1. Отношенията между влюбените герои зациклят, но винаги се намира умно дете, който с вид на психоаналитик им обяснява, че трябва да са заедно.

2. Куршумите или леко раняват, или предизвикват мигновена смърт.

3. Останал сам, героят обича да си говори сам или да споделя с кучето или котката си своите житейски планове.

4. Ако детето има бавачка, то непременно ще е афроамериканка, тежаща над сто килограма.

5. Ако не остава много време и надежда за спасение, героят е длъжен да:

– прегърне жена си
– да ѝ каже колко силно я обича
– да чуе нейния отговор
– да каже на децата си да не губят надежда, обещавайки да се върне за вечеря
– да ги целуне
– да направи 2-3 крачки да се обърне и да хвърли любящ поглед

6. По време на погребение винаги трябва да има дъжд, при това стабилен, и често главният герой да стои над гроба с чадър.

7. Мечтата на всяка американска ученичка е да бъде кралица на бала. Това е целта на живота ѝ и смисълът на битието ѝ, а какво ще става по-нататък с живота ѝ не е важно.

8. Ако самоубиецът в тъмна нощ излезе на перваза на прозореца, за да сложи край на живота си, то от съседния прозорец ще се появи полицай или психолог с молба да не прави това и да предложи на самоубиеца цигара.

9. Във всяко американско училище задължително има блондинка-гаднярка с 2-3 приятелки за поддръжка и гадже от футболния отбор.

10. Ако героят си купи хот дог или хамбургер, никога не го дояжда. Скоро ще го хвърли в кошчето.

11. На младежките купони, които се устройват заради това, че нечии родители ги няма, се събира неимоверно количество хора на една възраст, радостно танцуващи на всяка музика, пиещи бира през фуния, желаещи задължително да правят боклук навсякъде из къщата и т.н., и т.н.

12. Пистолетът, който си насочил към жертвата, не говори за сериозността на твоите намерения. За да ти повярваме, трябва да дръпнеш петлето.

13. При обир на банка, маските трябва да се носят само при пробежката от банката до буса. Когато влезете вътре – може да свалите маските. Не се тревожете, че могат да ви видят. Така правят всички.

14. Всички руснаци, които пият, викат с акцент «На здоровье!» Руснаците никога не се обръщат един към друг с умалителни имена – в Русия няма Ваня или Дима, само Иван и Димитрий.

15. Ченгетата винаги са в развод, вечно пияни, началството не ги обича, ненавиждат съседите, презирани са в началото на филма от жената и дъщерята, които в края спасяват.

16. Най-добрият подарък за дете е бейзболна ръкавица.

17. Във филмите за бедствия (цунамита, метеорити, айсберги, нападения на ивънземни) най-важно е да бъде разрушена Статуята на свободата.

18. По време на шофиране може да не гледате пътя.

19. В най-важния момент колата може да не запали (и колкото по-близо е злодеят, толкова по-лошо). Но в най-последния момент тя запалва.

20. Всеки може да управлява локомотив. За тази цел е достатъчно да влезете в кабината, да натиснете първата попаднала ви ръчка и нищо да не правите. Но пък спирачката няма да работи. Или ще се счупи, или друг ще е проблемът. Стоп-клапаните също не работят винаги.

21. Жена, която за първи път хваща огнестрелно оръжи в ръката си, уцелвала злодея право в челото с перфектен изстрел.

22. Виждайки високотехнологичен апарат, разработен от правителството на САЩ, главният герой е длъжен да каже: “Ето къде отиват парите на данъкоплатците”.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account