facebook

Защо в коктейлите добавят две сламки?

коктейл две сламки

Ако често посещавате нощните заведения, навярно неведнъж сте пробвали някой коктейл. Феновете на коктейлите често че чудят защо в тях слагат две сламки. Причините са няколко:

Първо, направено е така, защото коктейлите са многопластови и по този начин може да пробвате различни нива без да ги смесвате. Точно затова една сламка има по-дълга дължина (тя се спуска към алкохола на дъното), втората е по-малка (тя се спуска към нивото на сока или гренадиня – в зависимост от това каква точно напитка пиете).

Също така, двете сламки се добавят, за да може коктейлът да се бърка по-лесно. Накрая, трета версия – със сламките коктейлът може да се пие от двама човека, което прави нещата много романтични.

Между другото, съществува такава легенда – ако пиете питието от две сламки, то ще се напиете далеч по-бързо. Това е вярно. Причината се крие в кръвоносните съдове, намиращи се в устата ни – те разнасят алкохола из целия организъм. Затова, ако не бързате за някъде и пиете коктейла си бавно от двете сламки едновременно, той се усвоява далеч по-ефективно.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account