facebook

Защо е хубаво да пиете топла вода?

чайник

Водата е източник на живот и енергия, затова не е учудващо, че човек трябва да пие от 6 до 8 чаши вода на ден, за да поддържа задоволителен “воден баланс”.

Не е тайна, че водата, налята от крана, задължително трябва да се свари. Процесът кипене премахва от течността тежките метали и прочие вредни компоненти, които могат да се натрупат в тялото и да предизвикат заболявания.

Изяснихме ползата от пиене на вода. Сега ще научим защо е хубаво да я варим. Но остава един недоизяснен въпрос: трябва ли преварената течност да се пие топла, или е добре да я оставим да се изстуди?

Отговорър на този въпрос занимавал учените от Великобритания, които провели изследване с 200 доброволци. Резултатите от изследването са публикувани в международно медицинско списание, като в тях са упоменати и полезните свойства на топлата вода (които липсват в студената).

Основните причини, поради които е добре да пием топла вода:

Почиства кожата: учените препоръчват да се пие топла вода, за да се избегнат проблеми с кожата. Обикновено една чаша топла вода наистина прочиства кожата. Това особено се препоръчва на хора със суха кожа и акне в студените зимни дни.

Отпуска мускулите: Топлата вода наистина е способна да отпусне мускулите. Това е особено полезно за жените, които имат менструални болки.

Стимулира храносмилането: чаша топла вода на гладно сутрин и половин час след хранене стимулира храносмилането и позволява да се избегнат запека, диарията, подуване и т.н.

Помага да се преборите с инфекциите: изпита чаша гореща вода на празен стомах помага в пречистванетоп на пикочните пътища от всевъзможни инфекции.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account