facebook

Защо котките обичат клавиатурата?

котка клавиатура

Снимка: kotaku.com

Всеки стопанин на котка ще потвърди, че тези космати малки приятели обичат клавиатурите. Ах, как обичат да седят върху клавиатурата. Да лежат. Да ходят по нея. Така че с основание можем да кажем – всяка котка от дълбините на своята котешка душа обожава клавиатурите!

Ако отворите отговорите на Yahoo, ще ви кажат, че нашите малки братя просто търсят вниманието на човека. Но това не е единствената причина…

Японският сайт My Navi провел изследване с цел да намери отговора на въпроса, който гложди собствениците на котките. Оказва се, че писаните търсят топло място в къщата, а компютрите са едно от първите неща, които им попадат в полезрението.

Котките обожават температура, доближаваща се до 65 градуса по Целзий. Впрочем, затова и обичат да си правят слънчеви бани на перваза на прозорците. Очевидно това е генетично наследство от от далечните им пустинни родственици – лъвовете и тигрите.

Освен това, котките обичат предмети, които се движат и издават звуци. Къде могат да намерят нещо подобно в къщата? Разбира се, че компютъра! Клавиатурата шуми, а върху монитора постоянно се случва нещо интересно. Курсорът, например, нашите другари постоянно го мислят за движещо се насекомо.

Клавишите на клавиатурата са меки, а котките обичат да стъпват по мекички неща и това също прави лаптопа привлекателно място.

И да се върнем към първата теза – да, котката иска внимание. Вашето внимание! И ако вие прекарвате твърде много време на компютъра, то това е нейният начин да каже “Хей, тук съм, погледни ме!”

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account