facebook

Защо умният вълшебник не изпълнява желания

вълшебник

Източник: pixabay.com

Всички вярваме във вълшебства и чакаме да ни се случат, търкайки вълшебни лампи или билетчета от лотарията. Но ако някой ден вземете, че срещнете вълшебник, какво желание ще поискате от него? Каквото и да е, гледайте само да не попаднете на умния вълшебник, защото той едва ли ще ви изпълни каквото и да е, като дори ще ви извади куп доводи, защо желението ви е тъпо. Уверете се сами:

– Ти наистина ли си вълшебник?

– Аха.

– Донеси ми звезда от небето!

– Ти бъзикаш ли се с мен? Дори най-малката звезда-джудже е 1000 пъти по-голяма от Земята! Ако я приближа към нашата планета, всичко ще иде на кино, всички ще изгорим, кислородът ще се изпари, океаните ще спрат да съществуват, атмосферата ще се състои от сярна киселина и пара, стигащи височина до 40 километра, а температурата ще бъде 500 градуса! Тъпанар.

***

– Ти наистина ли си вълшебник?

– Аха.

– Искам 10 милиарда евро!

– Ти е*аваш ли се с мен? Това значи да въведа в обращение или нови купюри в размера на исканата сума, или да иззема 10 милиарда от оборотните. След като се появи в употреба банкнота с нов нерегистран номер, тя ще бъде приета за фалшива, а ти ще си купиш с нея пожизнен престой в затвора за фалшифициране! Ако ги иззема от оборота, означава да предизвикам в икономиката чудовищна инфлация! Ще имаш 500 килограма пари, с които няма да можеш да си купиш нищо кой знае какво, което в момента да струва повече от 100 евро. Глупак!

***

– Ти наистина ли си вълшебник?

– Аха.

– Искам да бъда щастлив!

– Ти тъп ли си? Чувството на щастие в организма се осигурява от невротрансмитери като допамин, ендорфин и други полипептидни съединения. Тъй като мозъкът се адаптира, ще трябва постоянно да вдигаш дозата. Скоро ще ти откажат рецепторите за болка, ще започнеш да халюцинираш. Ще спреш да пиеш, ядеш и спиш и в добавка ще станеш опасен за себе си и околните. В най-добрия случай твоят изпълнен с щастие живот ще бъде немного удължен от лекарите, които после ще изучават трупа ти, за да разберат какво се е случило. Глупак!

***

– Ти наистина ли си вълшебник?

– Аха.

– Искам да живея вечно и да не остарявам!

– Ти тъп ли си, или да? През всяка следваща година имунната ти система ще бдъе атакувана от нови и нови вируси. Мозъкът ти ще продължи да старее ментално, рано или късно паметта му ще свърши и няма да си способен да запомняш нова информация. Ще осъзнаваш примерно до 90-та си година, след това светът ще се превърне в размита картина. Ще очакваш вечно помощ, гледайки в една точка. Тъпак.

***

– Ти наистина ли си вълшебник?

– Аха.

– Направи така, че всики да ме обичат!

– Ти в час ли си? Населението на нашата планета е над 7 милиарда души, от които само малка част ще бъдат готови да се примирят с поражението в конкурентната борба да имат правото да бъдат с теб. Ако не броим маниаците, чиято единствена цел ще е да бъдат с теб, то сред активното население ще се води неспирна борба, която ще прерасне в жестока и кръвопролитна война! Всеки, когото обичаш и когото погледнеш, ще бъде разкъсван на парчета като конкурент. Проявлението на сипматиите на различните култури пък е съвсем друга бира. Със сигурност ще имаш и поклонник, който ще те убие, изнасили или залее с киселина с думите, че ще си или негова или ничия. Глупачка.

***

– Ти наистина ли си вълшебник?

– Аха.

– Искам да бъда най-красивата на света!

– Много си зле. За всички от женски пол ще се превърнеш в нещо подобно на червения плащ за бика. Диапазонът от чувства, които ще изпитват към теб са от черна завист до люта ненавист. Всички жени на света ще ти завиждат, всички мъже ще искат да спят с теб и всяка минута ще предприемат такива опити. Прибавяме към това отчаяните лесбийки, самотните младежи, маниаците, които в своето безумие ще си устройват битки за теб. И победителят, за съжаление, няма да избираш ти. Твоята роля ще е да си трофей на най-влиятелния, дебелия и ревнивия плешив господин. Ежедневието ти ще напомня това на жена в аквариум, всеки сантиметър, всяка гънка на тялото ти ще бъдат обект на голямо внимание. От непрекъснатото и огромно внимание ще изгубиш разума си и ще искаш да приключиш със себе си. Тъпачка.

***

 – Ти наистина ли си вълшебник?

– Аха.

– Искам денят и нощта да имат два пъти повече часове. Да мога да се наспивам вечер и да мога да закъснявам през деня.

– Акълът ти е за 5 стинки! За тази цел е нужно нашата Земя да се върти по-бавно! Забавянето ще извади от строя спътниковите навигатори. Океаните, моретата, домовете, селата, градовете и т.н. със скорост от 200 км/ч, смесвайки се в единна маса, подобно на лавина ще пометат всичко по пътя си, а разрушителната им сила ще спре едва след няколко години. И това не е всичко! Земята се състои от ядро, мантия и кора. И всички те се въртят в синхрон. Но сега, когато Земята се върти по-бавно, те ще се движат със своя скорост и между тях ще възникне триене. Земята фактически ще се разруши отвътре. Ще се активизират вулканите, континтените ще се раздвижат. Ще може да се диша само на полюсите. Олигофрен.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account