facebook

Защо японците живеят най-дълго?

Дори днес повече от 50 000 са прескочили столетния рубеж, а след 15 години столетниците в Япония ще бъдат повече от милион души. С такова достижение по продължителност на живота и неговото качество не може да се похвали никоя друга страна.

Някой ще изрази предположение, че тайната на дълголетието им е в това, че ядат сурова риба и водорасли. И няма да е прав. В света има много страни, особено тези разположение на беговете на топлите океани, където местните от сутрин до вечера ядат морски дарове, плодове и зеленчуци, а живеят два пъти по-малко.

Тайната на дълголетието се крие в това, че японците са единственият народ на Земята, който при общуване не гледа да развали настроението на своя събеседник. Да се намери по-позитивна страна в света е невъзможно. Затова и виждаме истинско икономическо чудо, макар те да нямат земя, няма къде да сеят ориз и строя градове, нямат и никакви природни богатства. Но пък са сред най-богатите държави в света.

Защо ви разказваме всичко това? Работата е там, че секретът за успех на цялата страна се заключава в това, че японците са едни от първите, научили се да контролират своите мисли. Разбирайки прекрасно, че негативните мисли убиват не само настроението на събеседника, но и неговото здраве, и неговото бъдеще.

Това било направено по естествен път, защото всеки един от тях в училище, вкъщи, на работа контролира своите мисли и не дава негативните мисли да съсипят живота и бъдещето на другите. За съжаление, в повечето други държави не разбират, че мислите са семена, от които израства тяхното бъдеще, бъдещето на техните деца, бъдещето на техните фирми, бъдещето на техните страни.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account