facebook

За брака по сметка

жена върху диван
В американски форум меркантилна девойка написала следния пост:
“Аз съм красиво, забавно, умно момиче. Искам да се омъжа за човек, който годишно заработва не по-малко от 500 хиляди долара”.Млад финансист не се поколебал да ú отговори по същество:

“Прочетох поста ти с голям интерес. И ето как виждам аз нещата:

Предложението ти от гледна точка на човек като мен е, че това определено е лоша сделка и ето защо. Казано накратко, ти предлагаш своята красота в замяна на моите пари. Прекрасно. Но красотата ти ще избледнее, а моят капитал – само ще расте. Разбира се, увеличаването на моя капитал може да бъде поставен под въпрос, но ти по-красива няма да станеш!

Така че на езика на икономиката ти си обезценяващ се актив, а аз – доходоносен актив. Но ти не си просто обезценяващ се актив: цената ти ще пада по-бързо и по-бързо, след 10 години никой няма и да те погледне. Да те купя (това, което ти искаш) е лош бизнес, затова по-добре да те взема под наем.

Ако думите ми ти се струват жестоки, помисли върху това, че ако моите пари изчезнат, така ще постъпиш и ти. Така че, справедливо е, когато твоята красота увехне, аз трябва да се избавя от този актив. Това е много просто. Така че сделката, която има смисъл за мен, това е среща но не и сватба.

Надявам се да ти помогна.
Ако си готова да обсъдим варианта за наем – уведоми ме!”

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account