facebook

Знаците на зодиака в три поговорки

зодиак

Източник: en.wikipedia.org

Характерът на всеки зодиакален знак в три изречения:

ОВЕН

“Отиди там, където няма път и остави следа” – Само Овенът е в състояние да се справи с тази задача. Особено, ако има стимул!

“Нищо не е свършило за този, който е жив” – Овенът не се предава! Ако животът не го е победил, той винаги може да се измъкне от всяка сложна ситуация.

“Глава без плам е като безплодно дърво” – Овенът винаги е склонен да проявява страст, силна емоция и импулсивност.

ТЕЛЕЦ

“Камъкът си тежи на мястото” – Телецът не обича да го тревожат, особено за дреболии и да го пращат някъде не по негова воля. Той ще намери хиляди причини, за да остане на мястото си. Трудно е да го разубедиш.

С труд и постоянство всичко се постига” – Телците обичат и умеят да работят. За тях е много важно да виждат резултатите от своя труд, а след това ще имат още по-голям стимул да правят нещо.

“Кой каквото прави, за себе си го прави” – Телецът е много практичен и хитроумен, затова винаги се старае да не изпусне изгодата, а още по-добре, ако получи двойна изгода! Той умее да пресмята и анализира.

БЛИЗНАЦИ

“Всяко зло за добро” -Близнаците са оптимисти по природа, така че всеки неуспех те го приемат като опит и стимул да продължат напред.

“По-добре много да видиш, отколкото много да живееш” – представителите на този знак са много любознателни. Те ценят впечатленията, а не стабилността, затова се стремят да живеят така, че да има какво да си спомнят.

“Хвърли го в морето, ще излезе с риба в устата” – Близнаците са късметлии. Върви им в търговията, в преговорите. Те са бързи, ловски и находчиви, а и са много упорити!

РАК

“Моят дом е емоята крепост”. Домът за повечето Раци е сакрално място. Именно вкъщи те могат да разпуснат истински и да останат насаме със себе си.

“Търпението е добродетел!” – Раците са внимателни и акуратни натури. Те не действат безцеремонно, а търпеливо, бавно.

“Пчелата дава мед, но има и жило” – Мнозина Раци изглеждат беззащитни, невинни и безпомощни. Но идва момент, когато могат да покажат своето жило…

ЛЪВ

“Животът е купон!” -Лъвът не е създаден да живее тихо, премерено и сиво. Около тях задължително трябва да е празник, да е цветно, да има музика и хора.

“Който го е страх от мечки, да не ходи в гората” – Лъвовете са много смели и презират страхливците. Представителите на този знак често рискуват без да мислят за последствията.

“Който е тръгнал за големи дела, не обръща внимание на кучешкия лай” – Това е типичен мироглед на Лъвовете. Те обичат признанието и уважението, обожават, когато ги ценят и им се възхищават. Но когато нещата опрат до критика, те просто не я възприемат по свой адрес.

ДЕВА

“Трудът краси човека” – Истинската Дева не може да живее без да върши нещо. Тя е готова да се труди усърдно за постигане на целите си.

“Ум царува, ум робува, ум патки пасе” – Девите са родени за сиви кардинали. Те премислят всичко и забелязват всичко. Имат отлична памет и аналитичен ум.

“Седем пъти мери, веднъж режи” – Тази поговорка разкрива подхода към нещата на повечето Деви. Преди да пристъпят към нещо, те сто пъти премислят и анализират.

ВЕЗНИ

“В спора се ражда истината” – Едва ли ще си го признаят, но Везните обичат много да спорят. И винаги са в състояние да извадят камара аргументи за и против някоя теза.

“Не съм била навсякъде, но е в списъка ми” – Ако има нещо, което Везните обичат повече от спора, то това са пътуванията. Няма да е пресилено да кажем, че от всички зодии те са най-големите пътешественици и изследването на нови места е истинско удоволствие за тях.

“Ако загине справедливостта, човешкият живот няма да има вече никаква стойност” – Кой ако не Везните да държи на справедливостта, кой ако не те могат да отмерят с точност кой крив-кой прав. Бъдете честни с тях, препоръчително е.

СКОРПИОН

“Око за око, зъб за зъб”.Скорпионите са много злопаметни и отмъстителни. Те не могат да се успокоят, докато на обидилия ги не им стане също толкова болно колкото и на тях.

“Доверието и животът се губят само веднъж”. Доверието на представителите на тази зодия струва скъпо. Ако сте загубили тяхното доверие, не се надявайте да го спечелите отново.

“Направи всичко, което можеш, а останалото остави на съдбата”. В Скорпионите живеят двама души: един перфекционист, който се старае да върши всичко идеално и фаталист, който вярва в съдбата.

СТРЕЛЕЦ

“Животът е като луна: кога пълен, кога празен” – Тази поговорка преди всичко се отнася за финансовата страна на живота на Стрелеца. Или е пълна, или е празна.

“Ловкият се изкачва до върха на планината, а неловкият остава на дъното” – Стрелците са и ловки, и късметлии. Някаква невидима сила ги движи и им помага да достигат върховете на успеха.

“Кажи истината и бягай” – Стрелците считат себе си за борци за истината. Но самите те от време на време кривват от пътя на истината.

КОЗИРОГ

“Който се труди, не губи” – Козирозите са много упорити, издръжливи и трудолюбиви. Те правят всичко до съвършенство и благодарение на своята упоритост и търпение стигат до успеха. Там, където Близнаците и Стрелецът не успяват да победят със своя късмет и бърза мисъл, там побеждава отговорният и стратегически мислещ Козирог.

“На вълка му е дебел вратът, защото си върши работата сам” – Козирозите са свикнали всичко да си набавят сами, не обичат да живеят в дълг, затова ценят тези, които като тяг, се справят сами.

“Водата дълбае камъка не със сила, а с постоянство” – На търпението и упорството на Козирога може да завиди всеки!

ВОДОЛЕЙ

“Ако живееш в Рим, живей като римляните” – Водолеите могат да стигна нивото на всеки и да намерят общ език с когото поискат. В тяхното обкръжение може да откриете хора от абсолютно различни социални слоеве и с различни доходи.

“Рибата в морето още, а слагаме тигана” – Повечето Водоли са големи мечтатли. Те строят грандиозни планове, а после не бързат много да ги осъществяват.

“Дори у глупака може да има някакъв талант” – Не е тайна, че много водолеи имат репутацията на странни птици. Въпреки това, те са много талантливи и дори гениални.

РИБИ

“Бог наказва тези, които обича” – Истинските Риби са много религиозни, смирени и готови да бъдат жертва.

“Аху-иху, а после тихо!” – Тази поговорка говори за непрактичността и лекомислието на представители на този зодиак. Те живеят днес и рядко се замислят за бъдещето.

“Храбрият умира веднъж, страхливият – хиляди пъти” – Рибите не са страхливци. Но някои от тях “умират” повече от хиляди пъти.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account