facebook

Известните личности, които си отидоха девствени

Архивите говорят – има личности, които са си отишли известни и непорочни:

Имануел Кант (1724 – 1804)

Имануел Кант

Великият немски философ Имануел Кант е умрял девствен, което е доказателство, че тези, които много философстват, „не хапят“! Всъщност напълно нормално е авторът на „Критика на чистия разум“ да няма грам мръсно подсъзнание!

Исак Нютон (1642 – 1727)

Исак Нютон

Колкото и невероятно да изглежда, явно един от основните закони на Нютон е бил да не си ляга с жена.Известно за сър Исак Нютон е това, че е бил преподавател в Кеймбридж – лошото е, че в този университет всички студентки са били зубъри и не си лягали за тройка на изпита.

Луис Карол (1832 – 1898)

97h/02/vict/0092/87

Английският писател Луис Карол, автор на „Алиса в страната на чудесата“, всъщност никога не е бил в „страната на чудесата“. Ето на това се казва истински детски писател!

Ханс Кристиан Андерсен (1805 – 1875)

Ханс Кристиан Андерсен

Историците твърдят, че датският творец е имал страх от жените и затова умира девствен. Интересна част от биографията му, е че през 1847 година, когато  вече е световноизвестен, на един светски прием в Англия Андерсен се запознава с Чарлс Дикенс, когото той нарича свой любим жив английски писател. 10 години по-късно Ханс Кристиан отново посещава Англия, за да гостува на Дикенс и остава в дома му цели 5 седмици. Според дъщерята на Дикенс датският разказвач на приказки е бил голям досадник, който не искал да се разкара, въпреки многобройните намеци. Не искаме да си помисляме нищо, не искаме…

Елизабет Първа (1533 – 1603)

Елизабет Първа

Елизабет Първа, дъщеря на Хенри VIII и Ан Болейн, се смята за най-бляскавия английски монарх.. Елизабет е била ухажвана от европейските дворове с цел брак до напреднала възраст, но за нея бракът означавал несигурна власт. В крайна сметка тя си отива девствена. По нейно време твори геният Шекспир, който би определил живота на кралицата като „Много шум за нищо“.

Жана Д‘Арк (1412 – 1431)

Жана Дарк

Ако не знаеш, че Жана Д’арк умира непорочна, значи сигурно смяташ, че прякорът й “Орлеанската дева” е лепнат заради зодията. Много преди Жана да се роди и поведе народа си магьосник на име Мерлин предсказал, че един ден Франция ще изпадне в беда и ще бъде спасена от “девица от дъбовата гора”. Прав е бил човекът…

Алеко Константинов

Алеко Константинов

Ето и един български представител в клуба на девствениците (поне според последната книга, занимаваща се с биографиите на големите писатели). Честно, малко е странно човек, който умира девствен, да има прякора Щастливеца. Всъщност, сега става ясно защо Алеко пише за „Бай Ганьо в банята“ и „Бай Ганьо в операта“, но не и за „Бай Ганьо в спалнята“.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account