facebook

Известни личности, които всъщност не съществуват

Тези хора не са това, което всъщност са.

Джак Джоусън от “Титаник”

Джак Доусън

Всички познаваме Джак Доусън, героят на Ди Каприо от отрупания с “Оскари” “Титаник”, но съществувал ли е той наистина? Няма доказателства за това, че такъв човек е бил в онази съдбовна нощ на борда, макар че е възможно той тайно да е попаднал на “Титаник”. Роуз Девит Букатер и Джак Доусън са измислени от режисьора Джеймс Камерън.

Всъщност, имало е някой си Дж. Доусън, загинал на борда на “Титаник”, но Камерън не знаел за съществуването му, когато е писал сценария. Персонажът на Ди Каприо няма нищо общо с личността на Дж. Доусън. На надгробната плоча на този човек е издълбано само “Дж. Доусън” и никой не знае какво е пълното име зад инициалите “Дж.” Може да е Джордж, Джеймс, Джоузеф, кой знае? Или пък да е истинският Джак Доусън…

 

Бети Крокър

Бети Крокър

През 1920 г. американската хранителна компания Wash-burrn Crosby пуска рекламна игра, която се оказва толкова успешна, че  в резултат получава хиляди писма от участници с отговори на въпроси относно печенето. През 1921 г. мениджърите на компанията решават да направят отговорите на писмата по-лични, затова създават рекламния образ на домакинята Бети Крокър – в измисляне на името обединили фамилията на пенсионирания изпълнителен директор на компанията Уилям Крокър и добавили “Бети”, защото звучало мило. Също така било решено да се напише, че Бети Крокър е секретарка, която е спечелила конкурс сред служителите на компанията.

Едва през 1936 г. Бети показва лицето си. За целта художникът Нейс Макмейн събрал всички служители и ги “смесил в един образ”. Успехът на рекламния образ на идеалната домакиня е толкова успешен, че резултатите от едно обществено проучване показали, че Бети е втората най-популярна жена сред американците след Елинор Рузвелт. През следващите 75 години нейното лице се променя 7 пъти: тя станала по-млада през 1955 г., по-делова през 1980, а през 1996 г. станала “мултикултурна”, придобивайки смугла кожа и “етнически” вид.

 

Ейми Егучи

Ейми Егучи

Това сладко момиче се казва Ейми Егучи и е един от членовете на японската gyrl поп група AKB48. Но не бързайте да се влюбвате в нея, за щото тя съществува само в компютрите на създателите си. Нейните разработчици са взели малко от всяко от момичетата в AKB48 и полученото изображение наложили върху виртуалния макет на девойката.

 

Дейвид Манинг

Роб Шнайдер

Когато комедията с Роб Шнайдер “Животното” не донесла очаквания от феновете интерес, станало ясно, че нищо добро не очаква този филм. Затова, филмовото студио Sony Pictures Entertainment, спонсориращo лентата, си измислилo свой собствен критик. Така “Животното” се оказало един от многото филми, възхвалявани от рецензиите на някой си критик на име Дейвид Манинг.

В един момент обаче киноманите Омар Резек от Лос Анджелис и Ан Белкнап от Калифорния подали жалби срещу въпросния критик, защото се подвели да гледат друг филм, препоръчан от него, а именно – “Като рицарите”. След като се установило, че този човек е измислен от Sony, срещу компанията било заведено колективно дело от хора, подведени от невярната критика.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account