facebook

Известни логота, в които има скрит смисъл

Да измислиш лого не е лесна задача – трябва да е запомнящо се, да не дразни и да действа съзнателно и подсъзнателно на клиента. Ето няколко логота, за които можем да кажем, че са истински “отличници”.

Незабележимaтa стрелкa на FedEx

федекс лого

На пръв поглед логото на FedEx е съвършено семпло: букви в лилав и оранжев цвят, измислянето на които едва ли е отнело много време. Но това не е точно така – погледнете отблизо буквите “E” и “X”. Виждате ли, че те всъщност образуват стрелка, сочеща напред? Малцина обръщат внимание на тази стрелка, но тя действа на подсъзнателно ниво и предизвиква чувство в клиента, че компанията работи бързо и професионално. А какво по-важно от това за една курирерска фирма…

“Планината” на “Адидас”

адидас лого

Всички знаем, че названието на марката “Адидас” е съкращение от имената на  нейния създател Адолф Даслер. През годините логото на спортния бранд е променян неколкократно, но винаги е включвало легендарните три ленти. В момента те са наклонени и образуват символ “планина”. Това е символично представяне на пречките, през които трябва да минат всички спортисти, за да стигнат върха.

Обърнатата буква в “Animal Planet”

лого анимал планет

В рекламния знак на “Анимал планет”, разработен през 2008 г., създателите използват различни нюанси на зеленото и неслучайно обръщат една от буквите в надписа. Обърната буква символизира джунглата и примитивните инстинкти.

Усмивката на “Amazon”

логото на амейзън

Логото на сайта, в който можеш да продадеш и баба си – Amazon.com –  е съвършено просто. Но и то има скрит смисъл. Оранжевата стрелка всъщност представлява доволна усмивка, която да подскаже на клиентите, че ползвайки услугите на сайта, ще останат доволни. Обърнете внимание и на разположението на стрелката – тя започва от “А” и свършва на “Z”. Това са първата и последната букви от латинската азбука – скрит намек, че в сайта може да откриете буквално всичко.

Мечката на “Тоблерон”

лого тоблерон

Кой не обича “Тоблерон”, кой не е борил депресия с него? Вгледайте се в логото на известния шоколад и ще видите, че сред нарисуваната планина се е скрила мечка. Мечката е символ на швейцарския град Берн – градът, в който се произвежда “Тоблерона”-а.

Кръстопътят на “Карфур”

логото на карфур

На френски език името на хипер маркета означава “Кръстопът”. Затова и емблемата на “Карфур” представлява буквата “C”, разположена сред стрелки, сочещи в различна посока.

Цветните букви на “Гугъл”

логото на гугъл

Най-популярната търсачка във вселената е с лого от букви в различни цветове, които имат пряко влияние върху имиджа на компанията. Целта на дизайнерите е била да се създаде семпло лого без спец ефекти, за да се придаде внимание на факта, че това е динамично развиваща се компания със закачлив характер.

Кърмещите гърди на “Макдоналдс”

логото на макдоналдс

Мнозина смятат, че за създаването на лгото на фаст фуд компанията просто е изпозлвана първата буква от марката. Вярно е, но само отчасти, защото емблемата има психологически ефект. Според Фройд такава форма се асоциира с кърмеща женска гръд. Явно в “Макдоналдс” си мислят, че за хората няма по-вкусно от женската кърма…

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account