facebook

Инспектор Варник и лъжедегустаторът

Варник

Навярно дори и до вас са достигнали слуховете за безкрайните пари, които има в ресторант “Лоза”. Работата е там, че ресторантът разполага със собствени лозя и приготвя вино от два сорта. Няма да им казваме имената, не те са важни, а фактът, че вкусовете им се различават толкова тънко, че дори редовните посетители на ресторанта трудно посочват марката вино от току що отпитата чаша.

Ето и сега двама приятели от вече два часа пият от едно от фирмените вина и по време на разговора си през цялото време се връщат към тази тема.

– Не се и съмнявам, че мога да различа вината – изведнъж заявява непознат мъж, който отдавна седи близо до масата им и внимателно слуша разговора им.

– Само нека ми донесат от избата бутилка вино от другия сорт. Завържете ми очите, налейте ми чаша от вашата бутилка, а в друга от тази, която сега ще бъде донесена и веднага ще определя от кое вино пия – предложил непознатият.

Естествено, и тук се разиграли пари и за всеобща изненада непознатият спечелил.

Но точно тогава минал инспектор Варник, който казал:

– Не, не, не бързайте да се разплащате с парите. Тази игра е нечестна.

Защо решил така инспектор Варник?

Отговор на загадката тук

Бутилката, от която пили приятелите, в продължение на два часа се намирала на слънце и виното в нея се е нагряло. Виното, донесено от избата, естествено, е било студено. Това и помогнало на непознатия да ги различи.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account