facebook

Интерактивни сайтове, с които да изучите всичко на света

Модерните технологии ни позволяват без да напускаме стените на дома си да научим и разгледаме един куп интересни неща. Предлагаме ви подборка от интерактивни образователни сайтове, с които ще се потопите в света на знанието.

Научете всички думи на света

думи на различни езици

Хубав подарък за всички, които обичат да учат чужди езици. С помощта на интерактивната карта може да научите как звучи всяка една дума на всички езици на света. Просто я въведете в появилата се лента и ще видите как картата ще ви покаже думата и на другите езици.

Научете се да рисувате с пясък

рисуване с пясък

Ако някога сте се пробвали да рисувате с пясък, то задължително посетете този сайт. С помощта на цветния пясък може да създавате прости рисунки или истински шедьоври. За начало просто натиснете цветното кръгче вдясно на ваия екран, изберете си цвят и започнете да изсипвате пясъка. След края на работата може да запазите снимката на вашия компютър, да я разпечатате или да си я направите на уолпейпър.

Почувствайте се като артисти

интерактивен сайт за артисти

Мечтали ли сте някога да стъпите на сцената на “Карнеги Хол”? Вече можете да го направите. Може да станете Хенри V на сцената на Кралския Шекспиров театър, да изиграете Пер Гинт в Карнеги Хол, да танцувате на сцената на Гранд-опера или да изпълните партията на рицаря Лоенгрин в едноименната опера на Вагнер. Просто изберете жанр и място и ще попаднете на най-големите световни сцени с възможност да наблюдавате случващото се от всички страни.

Забележка: ако браузерът ви не зарeжда сайта, опитайте през Chrome.

Научете историята на храната

история на храната

На този сайт можете да се отправите към супермаркет и да прочетете как се правят любимите ви вредни продукти или да отидете в тропическия лес, за да узнаете историята на добива на захар и приготвянето на сладкиши, или пък да отпътувате към далечни земи, където ще ви разкажат как морските продукти и пдоправки са дошли до нашата кухня. И всичката тази информация благодарение на един сайт с бранда Nat Geo.

Почувствайте се като космонавти

сайт за космонавти

Искате да се озовете насред космическата шир без да ставате от стола? Този атлас, създаден с помощта на телескопа “Хъбъл”, позволява да се види космическото пространство, октъжаващо нашата планета. Можете да видите всяка (или почти всяка) близка звезда. Яко, нали?

Узнайте как се появява кафето

кафе сайт

Това интерактивно “пътешествие” от зрънцето кафе до чашката кафе е оформено с помощта на красиви илюстрации, анимации и интересни факти. Сайтът е на английки.

Посетете виртуалния музей на Галилео Галилей

Музей на Галилео Галилей

Благодарение на информационните технологии може да посетите научен музей без да напускате дома си. във виртуалния музей ви очакват голямо количество старинни измервателни уреди, приспособления и т.н. Всяка стая се съпровожда с описание, но за съжаление само на английски или италиански език.

Разберете колко човека са в космоса точно сега

колко човека са в космоса

Освен че ще научите колко човека се намират  космоса в дадения момент, ще получите биографични справки за всеки един космонавт. Много интересно!

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account