facebook

Интересни факти от света на киното

 Осем интересни факти за седмото изкуство:

По волята на внучката

Дъмбълдор

Ричард Харис, който играе магьосника Дъмбълдор в “Хари Потър и философският камък”, на три пъти отказвал ролята, защото бил сериозно болен (левкемия). Когато узнала за това предложение, малката му внучка казала: “Дядо, ако не участваш във филма за Хари Потър, никога повече няма да си говоря с теб.”  Така на четвъртия път ирландският актьор склонил на предложението.

Министерство на хобитите

Властелинът на пръстенът Нова Зеландия

Трилогията “Властелинът на пръстените” донесе много пари на Нова Зеландия – мястото, където се проведоха снимките. Новозеландското правителство дори назначи министър по “Властелинът на пръстените”, който да отговаря за икономическите въпроси, свързани с филма.

Удри, баце

Роки

По време на снимките на “Роки 4” Силвестър Сталоун казал на Долф Лундгрен, изпълняващ ролята на съветския боксьор Иван Драго, че сцената с боя помежду им трябва да изглежда максимално правдоподобна. В резултат на един от ударите Сталоун влезнал в болница, където престоял 8 дни.

Упоените патици

Любо Нейков Мисия Лондон

В сцената от “Мисия Лондон”, в която Любо Нейков като готвач обезглавяваше откраднатите патици, не е имало никакво насилие над крякащите животинки. Но за да мируват в ръцете на актьора, предварително са били упоявани. “Имаше двама-трима ветеринари, които използваха някаква миризмичка, която им даваха, и птиците леко замрежваха поглед и гледаха в една точка. Но точно след 15 мин. се оправяха, което на нас малко ни пречеше. Защото ние снимаме, след 15 мин те започват да се освестват, ние спираме снимките, за да помиришат пак някакво парцалче, и те пак концентрират погледа.”, разказва комикът.

Почти като на кино

Брадт Пит троя

Брад Пит толкова усилено тренирал за ролята си на Ахил в “Троя”, че малко преди старта на снимките контузил ахилесовото си сухожилие и те трябвало да бъдат отложени.

 Неуловимият

Брус Лий

Движенията и ударите на Брус Лий понякога били толкова бързи, че стандартните 24 кадъра в секунда не можели да ги хванат и трябвало да се снима в специален режим от 32 кадъра.

Последната сцена – без режисьор

Челюсти

Когато трябвало да се снима последната сцена на трилъра “Челюсти”, Стивън Спилбърг нарочно не седнал на режисьорския си стол. Причината се крила в опасенията му, че хората от екипа на филма са се наговорили след последния кадър да го хвърлят във водата. От тогава започва традицията на Спилбърг да не присъства на последните сцени на филмите, които режисира.

Как е създаден учителя Йода

Стюарт Фриборн

Филмовият гримьор Стюарт Фриборн е създал образите на всички герои от първата трилогия “Междузвездни войни”. За моделирането на куклата Йода Фрийборн кръстосва две лица: взел за основа своя облик и добавил към него характерните бръчки на Алберт Айнщайн.

 

 Вижте още: 10 интересни факти за любимите ти филми

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account