facebook

Истински истории от Дивия северозапад

Северозападна БългарияДа, Северозападна България може и да е най-бедният регион в ЕС, но за сметка на това пък е най-веселият. Събраните тук реални истории от живия живот ще ви убедят, че Бермудският триъгълник е нищо в сравнение с тристранката Враца-Монтана-Видин…

Една жена ядосана от поредния запой на съпруга си излязла на терасата и гневно се провикнала: “Нема ли у тоя град мъже бе?!?” Тогава от няколко тераси се чуло: “Що, да нямаш нещо за пиенйе?”

Врачанско признание: “Откак е станало виното, съм изпил не повече от едно кило вода и то кога съм си мил очите.”

Дядка седи на спирката и чака автобуса. Спира едно такси и шофьорът му вика: “Дедо, ако си за автогарата, моем те хвърлим на цената на билета?” А старецът му отговорил: “А-а, хвани ме за дедовия, я съм с карта!’

В Монтана мъж влиза в някаква кръчма и си поръчва една бира. По едно време отива до тоалетна, където за голяма изненада се оказва негов приятел, който не е виждал от десетина години. Тогава мъжът зарадван казал: “Ей, к’во правиш бе!” Отговор: “Те, пикам…”

Един дирил да си купи мотор и за цял ден прегледал всички възможни обяви. Вечерта се напил и към 1 часа през нощта внезапно се присетил, че гледал една обява и решил да отиде веднага на адреса. Стигнал пред блока, обаче забравил точно кой е етажът и апартаментът на тоя от обявата и започнал да звъни на всички звънци наред. Тогава сума ти хора наизлезли по терасите, а нашият човек се извикал: “Тоя, дека продава мотора да остане, другите да си легат!” Останал само продавачът на мотора, а пияният казал: “Я дойдох да ти кажа, че нема го купя!”

Момче от село Стубел било на море във Варна, когато една вечер в дискотеката пяла Ивана. Качил се той на сцената при нея и поискал да поздрави компанията от Стубел. Ивана го питала: “Къде се намира това?”, а той казал: “Е как къде? Между Крапчене и Липен.”

Автобус спира на спирка, която е на баир и бързо започва да се пълни с пътници. Изведнъж автобусът се засилва по нанадолнището и хората вътре забелязват, че някакъв мъж с последни сили тича след него. Всички започват да се смеят на тичащия, а единият от пътниците, подавайки се през прозореца, му казва: “Ей, човече, не тичай толкова бързо, че тука ше се напикаем от смех!”  А бягащият отвръща: “Ся ш’се и нас*рете, аз съм шофьорът!”

Млади момчета от Косталево редовно обирали вилите около язовира. Веднъж на една входна врата намерили бележка, на която пишело: “Моля ви, не разбивайте катинара. В къщата нема нищо!” Момчетата се усмихнали, разбили катинара и добавили на бележката: “Има-нема, ние сме длъжни да проверим.”

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account