facebook

Истории за хора, които помнят предишния си живот

Практически всички религии по света признават безсмъртието на душата. Много от тях не отричат и факта, че душата може да придобие физически въплъщение в нов живот. Още руският учен Циолковски твърдял, че животът не приключва с физическата смърт на човека, а душата се състои от неделими атоми, блуждаещи из Вселената. Така ли е, или не не можем да кажем, но има много известни истории, в които хора си спомнят за своя предишен живот. Ето подборка на най-интересните от тях:

Момчето, което открило своя убиец

мюсюлманско момче

Източник: pixabay.com

На Голанските възвишения, близо до границата между Сирия и Израел, живее другарско общество. Това е арабоезичнка етноконфесионална група със собствена религия, която е приела учение за преселение на душата.

В едно от семействата в общината се родило момче с продълговато червено петно на главата. Когато момченцето навършило три години, то неочаквано заявило на родителите си, че е било убито в предишния си живот в едно село наблизо. Освен това, детето си спомнило, че предишната му смърт настъпила от удар с брадва в главата.

Когато отвели момчето в селото на спомените му, то посочило дома, в който живяло в предишния си живот. Местните жители потвърдили, че в тази къща наистина живял сам мъж който изчезнал без вест преди 4 години. Било удивително, но малкият казал без грешка не само собственото му име, дадено му при предишния живот, но си спомнил името и фамилията на своя убиец.

Той завел старейшините до мястото, където било погребано тялото му, а недалеч било намерено и оръдието на убийството: брадва. Жителите на селото потвърдили, че на това място наистина открили скелет на мъж с рана в главата, която с точност съвпадала с родилното петно на момчето. Под тежестта на представените доказателства убиецът си признал за престъплението.

“Това е дъщеря ми Франса!”

болно момиче

Източник: newzbuzz.com

Тази удивителна история се случила през 70-те години на миналия век в Западен Берлин. 12-годишната Елена Меркард попаднала в болница със сериозни травми след катастрофа. Тя била в бесзъзнание и състоянието ѝ било крайно тежко. Минали дни… Когато една сутрин Елена се събудила неочаквано, всички били в шок: момичето говорело на чист италиански, който по-рано не владеела.

Тя твърдяла, че се казва Розета Кастелани и че живее в град Новета, близо до Падуа, Италия. Казвала, че е родена на 9 август 1887 г. След което неочаквано възкликнала: “Имам две деца – Бруно и Франса, те ме чакат. Кажете на лекаря, че трябва да се върна вкъщи”.

Първоначално докторите решили, че това е последствие от травма на мозъка, която я довела до натрапчиви фантазии и заблуди. Но защо момичето говорело италиански никой не можел да обясни… За помощ се обърнали към известния западногермански психолог Роведдер. Заедно с психолога и родителите ѝ Елена се отправила към Новета, където в старите регистри открили съответните записки.

Оказало се, че наистина има жена на име Розета Теобалди, която била родена на 9 август 1887 г. На 17 октомври 1908 г, тя с еомъжила за Джино Кастелани. Бил открит и адреса, на който тя живяла и където починала на 17 октомври 1917 г.

Когато отишли на указаната улица, Елена уверено посочила една от сградите и казала: “Това е моят дом”. Не сбъркала. Вратата отворила дъщерята на Розета.. 12-годишната Елена я познала и възкликнала: “Това е дъщеря ми Франс!”

Второ семейство

китайско дете

Източник: freeimages.com

Не по-малко интересна история се случила в китайския град Дунфан. Момче, получило при раждането си името Тан Цзяншан, поразил родителите си, когато на 3-годишна възраст, едва научил се да говори, им заявил, че не е техен син и че всъщност се казва Чен Минадо.

Момчето подробно разказало за мястото, където живяло по-рано, назовало имената на предишните си родители и си спомнило, че загинало по време на революционен смут от изстрели и саблени удари. Удивително, но на корема си детето имало родилни петна, по форма напомнящи белези. Понеже мястото на неговото предишно раждане не било далеч, когато малчуганът навършил 6 години, родителите му решили да го закарат там, за да се разбере всичко.

Озовал се на мястото, Тан Цзяншан без усилие намерил стария си дом, а влизайки в него, познал предишния си баща и му се представил като Чен Минадо. Санде, предишният баща на момчето, дълго не можел да повярва на разказа на детето, но Тан разказал такива подробности от миналия си живот, за които никой нямало как да знае.

От тогава Тан Цзяншан се сдобил с второ семейство от миналото. Неговият предишен баща и сестрите му го приели като Чен Миндао.

Космическата астма

психотерапевт

Източник: 7boom.mx

През 1998 г. дипломираният лекар-хипнотерапевт Елън Билингс от американския Мил-Вали в интервю за списание “UFO Magazine” разказала за необичаен случай от своята практика. Преди няколко години при нея дошла жена с тежка форма на бронхиална астма, явяваща се алергично заболяване. Елън предложила да потърсят причината за алергията в миналото.

В течение на два сеанса на дълбока хипноза пациентката “отишла” в своето юношество и детство, та чак до бебешките си години. Но да открият причината за заболяването така и не успели. На третия път те се договорили с помощта на хипнозата да я накарат да си спомни за миналото от предишния ѝ живот. И тогава жената се видяла на борда не междузвезден кораб, облечена в необичаен вид космически скафандър.

На уточняващия въпрос на Елън “Наистина ли се озовахме в миналото” жената отговорила утвърдително. Тогава Елън я попитала дали тя се явява жителка на Земята. И жената отвърнала: “Не”. В този си живот тя била лекар на борда на космическа експедиция, а нейният мъж също бил член на екипажа на коража. Внезапна авария на борда довела до разхерметизиране на камерата, в която се намирали. жената се задъхала…

В това се криела и причината за заболяването в сегашния ѝ живот. По думите на Елън с всеки изминал ден нейната пациентка се чувствала все по-добре. А скоро астмата изчезнала напълно.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account