facebook

Исторически загадки

 

конквистадори ацтеки

Който е внимавал в часовете по история, ще е с едни гърди напред в разрешаването на тези исторически загадки. Другите ще трябва да мислят логично и рационално. Отговорите са долу, но за да стигнете до тях трябва да минете през снимката на котка, която е готова за зимата. Вие сте!

1. Кралица Елизабет

Във времената на Шекспир, когато нетърпеливите зрители очаквали представлението и извиквали: “Скоро ли ще започвате или какво!”, излизал човек на сцената и казвал: “Успокойте се, успокойте се, граждани, кралица Елизабет още не се е…”
Какво не е имала време да направи кралицата?

2. Как престанали кражбите?

Отиваме във времената, когато се устройвали приеми с много гости, веселие и т.н. След всяко такова празненство у един граф X постоянно изчезвали сребърните лъжички, които били направени специално за него от известен майстор. Всяка лъжичка била просто произведение на изкуството и не е учудващо, че те се харесвали много и всеки искал да има една такава лъжичка вкъщи. Затова и хората ги крадяли.
На графа никак не му харесвало, че след всеки прием лъжичките му все повече намалявали, затова намерил начин да се измъкне от тази ситуация. Как?

3. Загадката с каските

В началото на Първата световна война в униформите на британските войници влизала кафява платнена фуражка. Метални каски са нямали. След известно време командването на армията се загрижило за големия брой ранени в главата.Било решено фуражката да се замени с каска. Но скоро командването било удивено, че броят на ранените в главата се увеличил. Трябва да се отбележи, че интензивността на битките не се променила преди и след въвеждането на каските. Така че защо броят на ранените в главата се увеличил, след като войниците започнали да слагат каски, а не фуражки?

4. Испанската кавалерия

Всички знаем, че испанците са използвали успешно във войните на конкистадорите своята кавалерия срещу индианците, които използвали само негодни за бой лами и гуанако. Защо индианците не опитомили дивите мустанги, които били лесни за опитомяване?

5. Кралското нововъведение

King George IV е роден през 1763. Той управлявал Англия от 1820 до смъртта си през 1830. Той не е много известен, но именно на него принадлежи едно нововъведение в обувките. Ботушиуте му били различни от другите. Ние използваме неговата иновация и до днес, но по това време това е било много необичайно. Какво бил измислил кралят?

6. Знамето на Филипините

знамето на Филипините

В мирно време знамето на Филипините изглежда по следния начин: отгоре синя ивица, отдолу – червена, а отляво – бял триъгълник с изобразен на него слънце с осем лъча и три звезди в жълт цвят. Синята ивица симвоилизира мира, истината и справедливостта, а червената доблестта и патриотизма. Как изглежда филипинското знаме по време на война?

7. Четвърт населението на Земята

Както вероятно знаете, в Библията се съдържат множество истории за болести, войни и разрушения. На кого, според Библията, единствен от всички, се удало да унищожи четвърт част от населението на Земята?котка в буркан

1. Кралица Елизабет все още не е успяла да се обръсне. По онова време женските роли се играели от мъже.

2. Графът занесъл лъжичките си на гравьора и го накарал да изпише върху тях „Откраднати от граф X”.

3. Броят на ранените в главата се увеличил, но намаляла смъртността. Преди това, ако парче от шрапнел попаднело в главата на войника, той най-вероятно умирал. Това се фиксирало като смърт, а не като раняване. След като било наредено да се носят каски, шрапнелът не убивал войника, а само го ранявал. Заради това броят на наранявания нараснал, но броят на убити намалял.

4. Индианците просто са нямали мустанги – те са потомци на иберийски коне, пренесени от испанците през 16 век.

5. Кралят изобретил лявата и дясната обувка. Преди това обувката можела да се слага на всеки крак.

6. В случай на война горната ивица на филипинското знаме става червена, а долната – синя. Това е единственото знаме, чиито цветове може да се променят.

7. Каин, който убил брат си Авел. По това време на Земята имало само четирима човека – Каин, Авел, Адам и Ева.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account