facebook

Историята на лорд Кавендиш и неговата любима

Лорд Кавендиш

Уилям Кавендиш бил лорд. Доста ексцентричен лорд. Можел да си позволи да прекара дълго време в легнало положение без да обръща внимание на никого. Нищо не го интересувало: нито военната му служба, нито законното му място в парламента. Единственото, което можело да извади лорда от летаргията била млада оперна певица. Той бил толкова увлечен по дамата, че дори ú направил предложение, но, колко странно – получил отказ.

След отказа лордът станал още по-необщителен и самовглъбен. По това време по наследство Кавендиш получил титлата херцог на Портланд и се преместил в Уелбек. Първото нещо, което новоизпеченият лорд започнал да прави, било… да копае.

С възрастта Кавендиш станал още по асоциален. Забранил на прислугата да го поздравява, обличал се в черни дрехи и се разхождал през нощта. В една от стаите си имал потаен вход, който водел към тъмница, където никой не знаел какво върши херцогът.

Херцогът умира през 1897. След смъртта му в подземията е открита:

Огромна зала за танци

зала за танци

Параклис

параклис

 Много билярдни зали, библиотеки и безкрайни коридори, по които висели красиви картини.

Кавендиш

Всички помещения в подземията били боядисани в розово и ярко осветени. Защо на отшелник като лорда били нужни стаи, които биха прилягали по-скоро на весел и жизнерадостен човек? А сред множеството картини в балната зала на централно място бил сложен портрет на неговата любима…

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account