facebook

Историята на любимите ни марки дрехи

Защо носим Lacoste? Защото това е нашето любимо крокодилче! А защо това крокодилче е там? Предстои да разберем…

Когато Крокодила създаде Lacoste

Лакост лого

Lacoste –много престижен, стилен и авторитетен бранд, върху който винаги се добавя малкото зелено крокодилче. До основаването на компанията нейният създател Жан Рене Лакост е един доста добър тенисист, който носел революционна за времето си тениска, попиваща влагата. Междувременно печели три пъти Откритото на Франция, два пъти първенството на САЩ и два пъти Уимбълдън.

От феновете си Лакост получава прякора Крокодила (Алигатора). Според някои прозвището му идва заради безкомпромисния му характер, а споерд други заради това, че веднъж се обзалага, че ще спечели даден мач и като награда получава куфарче от крокодилска кожа.  Един ден приятел на Жан Рене случайно нарисувал малък крокодил, който се превърнал в лого на световноизвестната марка.

След оттеглянето си от корта Лакост стартира производството на известните си тениски.

 

Защо Ралф Лорен сменя фамилията си

ралф лорен лого

През 1968 г. , евреинът, чиито корени са от Беларус, Ралф Лифшиц , известен още като Ралф Лорен, регистрира в Америка фирмата Polo Fashions. В мого на марката се превръща в играч на поло на кон. Както самият той признава, играта на поло за него винаги е била олицетворение на богатство , лукс и мощ. Още от дете той мечтае да стане част от хай обществото, за да не се повтори никога вече гладното му детство. Благодарение на таланта и търговския си нюх, успява.

Любопитен факт от биографията на дизайнера е, че той променя родната си фамилия Лифшиц на Лорен, защото в нея се съдържа думата “фекалии” (shit на анлгийски знаете, че не звучи добре).

 

Как яхта вдъхнови името на Paul & Shark

пол енд шарк лого

Веднъж създателят на компанията Жан Людовико Дини случайно видял яхта на име Paul & Shark, което много му харесало. Първоначално той нарекъл своята фирма Dini&Shark, но впоследствие взаимствал пълното име от непознатата платноходка. Затова и цветовете на логото са в нюансите на морското синьо.

 

 Крилото на богинята Нике

найк лого

Иззвестното лого на бранда, известен у нас като “Найк”, се нарича се нарича “Swoosh” и имитира крилото на богинята Нике. То е създадено от студентката от Portland State University Каролина Дейвидсън, за което получава 35 $.

Логото бързо става разпознаваемо, а Nike стават една от най-известните марки в света, генерирайки огромни приходи. В знак на признателност през 1983 г. председателят на борда на директорите  Фил Найт дава на Дейвидсън златен пръстен с логото на Nike и пакет с акции на компанията (точната сума не става известна).

 

Логото на Chanel

коко шанел лого

Lогото на модната марка представлява две преплетени букви C и е показано за първи път през 1925 г. Изобразен е бил на флакона на един от най-популярните парфюми  Chanel #5. CC означава Coco Chanel, всичко е просто и ясно. В логото е вкаран смисълът и на две обърнати подкови, символ на късмета.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account