facebook

Историята на чичката от KFC – важното е да не се отказваш

кей еф си

Той е белокос, с вечно ухилeн образ и е радвал малки и големи из целия свят. Не става въпрос за Дядо Коледа, а за полковник Харланд Сандърс – основателят на веригата за кълки KFC.

През 1955 г., когато Сандърс се пенсионира на 65-годишна възраст, той е принуден да разчита единствено на скромната си пенсия от 105 $, стар автомобил и своята специална рецепта за пиле.

Сандърс отлично знаел, че няма как да преживява с тази пенсия, така че седнал зад волана на бричката си и тръгнал да предлага рецептата си на собственици на ресторанти. Полковникът се надявал, че ако някой купи рецептата му, ще получава по 5 цента за всяко продадено пиле.

Първият ресторантьор обаче му отказал. Вторият също. И третият… и стотният… и хилядният…Общо взето, първите 1008 молби и увещания на Сандърс се оказали неуспешни. Въпреки това, белокосият инат продължил да посещава предприемачите из цялата страна, прекарвайки по цели нощи в колата си.

Той вярвал, че рецептата му рано или късно ще бъде призната, затова и опитите му да я продаде продължили с пълна сила.

За негово и на лакомниците щастие, 1009-ият път се увенчал с успех. След две години на ежедневни опити Харланд успял да сключи споразумение с 5 ресторанта.

През 1963 г. рецептата му за вкусно пиле вече била продадена в 600 ресторанта, а веригата Kentucky Fried Chicken набирала все по-голяма скорост. И ето как с труд, упорство и една малка тайна полковник Сандерс станал мултимилионер и чак до смъртта си през 1990 г. се занимавал с популяризирането на KFC.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account