facebook

Историята на Snickers

сникерс

Трудно е да си представим по- популярен десерт, отколкото Snickers – шоколадовото блокче, произвеждано от Mars , Incorporated. Най-малкото, защото не сме ние, когато сме гладни.

В основата на вкусния десерт са крем нуга, гарниран е с карамел и фъстъци, обвити в млечен шоколад. Тази “конструкция” не е променяна от 1930 г. насам. И през всичките тези години, въпреки чупещите кантара си калории, шоколадовото изкушение се радва на огромна популярност. Затова, до голяма степен, способстват и постоянно изтъкващите го, грамотно направени рекламни кампании.

Смята се, че името Сникерс идва от любимия кон от конюшните, които притежавало семейство Марс. Интересното е, че конят починал само няколко месеца преди началото на масовото производство на шоколада. Ако това не се бе случило, може би карамеленото бижу можеше да има друго име. Първоначално пък, “Сникерс” на територията на Великобритания и Ирландия се продавал под името “Marathon”. Това продължава до 1990 г., когато от “Mars” решават да уеднаквят името му в цял свят.

“Сникерс”-ът отдавна не е просто десерт, а се е превърнал в символ на поп културата. Смята се, че продажбите му  съставляват два милиарда долара от годишния оборот на Mars , Inc.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account