facebook

Каква е работоспособността на човек в различните часове

 

Работата е неразделна част от живота ни. Нашият организъм работи постоянно и за да му помогнем да се справя със задачите, трябва да знаем как, кога и какво да прави. Предлагаме ви интересни факти за човешката работоспособност:

От 6.00 часа до 7.00 часа сутринта

Тогава е т.нар. “прозорец” за паметта. Това е най-доброто време за работа с дългосрочната памет. Бъдете сигурни, че цялата необходима информация в този промеждутък от време се усвоява по-добре от всякога.

От 8.00 до 9.00 часа:

Най-доброто време, за да включите в работата логическото мислене. Съветваме ви в този период от време да се заниамвате с аналитични задачи, които изискват логическо мислене, както и запомняне. 

От 9.00 до 10.00 часа:

Най-оптималното време за анализ на информация и решаване на статистически задачи.

От 11.00 до 12.00 часа:

В това време всички интелектуални функции на мозъка рязко спадат. Това е времето, в което да насочите вниманието си към нещо релаксиращо. Ако ви позволява работата, ви съветваме да слушате музика или да напуснете работното място за чаша чай.

От 12.00 до 14.00 часа: 

Най-удачното време за обедна почивка. В този интервал от време организмът ни се намира в най-високата точка на работа на храносмилателната система. Всичката храна, получена от 12.00 до 14.00 часа, се усвоява по най-добрия начин.

От 14.00 до 18.00 часа:

Най-доброто време за активна дейност. Ако работите дълго, мозъкът се уморява, работата се занемарява. Най-сигурният признак за умора са проблемите със съня и заспиването през нощта.

От 21.00 до 23.00 часа:

В този период умът ни и нервната система си почиват и се възстановяват след тежкия работен ден.

От 23.00 до 1.00 сутринта:

Това е периодът, в който се случва най-важното нещо: възстановява се фината енергия (жизнената енергия). Тази енергия в много медицини по света: йогите го наричат “прана”, китайците – “чи”.  На нас ни е известна като мускулна и нервна сила.

От 1.00 до 3.00 часа сутринта:

По това време тялото е в състояние да възстанови напълно емоционалната енергия, изчерпана през деня.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account