facebook

Какви ползи има от правенето на планк всеки ден

жена-прави-планк

Източник: youtube.com

Планк е едно от най-ефективните упражнения, които може да правите вкъщи. То не изисква много вреmе и усилия, а осезаемите резултати няма да закъснеят. Webmiastoto.com ще ви разкаже какво ще се случи с вас, ако започнете редовно да правите това упражнение:

Укрепва основните мускули

Планкът задейства основните групи мускули, включително кръста, коремните мускули, а също и задните части. Тяхното укрепване дава възможност да вдигате по-тежки неща, оформя линията на талията и осигурява подкрепа за гърба.

Намалява риска от травми на кръста и гръбнака

Упражнението планк позволява укрепването на мускулите без излишно натоварване върху гръбнака. Редовното изпълнение на планк значително намалява болката в гърба и обезпечава солидна подкрепа за гръбнака, особено в горната част.

Ускорява метаболизма

Изпълняването на планк всеки ден  изгаря повече калории, отколкото другите традиционни упражнения. Планкът е особено полезен за хора, които водят заседнал начин на живот. Всекидневното 10-минутно занимание вкъщи преди или след работа осигурява по-високо ниво на метаболизъм в продължение на целия ден, дори когато спите.

Подобрява стойката

С лекота ще започнете да държите гърба си изправен. Благодарение на укрепването на мускулите на корема, гърба, врата, раменете и гърдите повече няма да се прегърбвате.

Подобрява координацията

Някога опитвали ли сте се да седите на един крак? И какво стана? Ако нищо хубаво, то най-вероятно е така, защото коремните ви мускули не са достатъчно силни. След регулярното изпълнение на страничен планк, ще започнете уверено да пазите равновесие.

Повече гъвкавост

Гъвкавостта е ключово преимущество, което дава планкът. Тренирайки по подобен начин, разтягате мускулите в областта на раменете, лопатките и ключицата. Развиват се също така бицепсите, мускулите на бедрата, стават по-гъвкави стъпалата и пръстите на краката.

Подобрява се психологическото състояние

Упражнението влияе и върху нервната ни система. Разтягат се и се отпускат онези мускули, които обикновено се схващат по време на стрес и създават напрежение из цялото тяло. Планкът може да ви избави от чувството на тревожност и симптомите на депресия, но само ако го направите част от своето ежедневие.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account