facebook

Какви са ползите от фитнеса за жените

жена фитнес

Снимка: pixabay.com

Има безброй причини, заради които да сложите край на заседналия си начин на живот и да се отправите към фитнес залата. Ще ви запознаем само с основните предимства на фитнес тренировките:

1. Загубата на излишни килограми и корекция на фигурата

Всяка жена иска да бъде стройна, тонизирана и в добра физическа форма. И само редовните тренировки ще си позволят да достигнете желания резултат. В процеса на изпълнение на физическите упражнения се ускорява обмяната на вещества и калориите се изгарят по-бързо.

Във фитнес-центровете има специално оборудване, което ще ви помогне да отстраните излишните килограми от проблемните зони на тялото.

2. Емоционална устойчивост

Според статистиката, жените, които посещават фитнес центровете, са два пъти по-малко склонни към депресия. Това може да се обясни много просто: по време на физическите упражнения се увеличава производството на хормона на щастието – ендорфин. Този хормон подобрява настроението, нормализира емоционалното състояние.

3. Повишаване на самооценката

Днес живеем в общество, където оценяват по външния вид, затова е хубаво да имаме поддържано тяло и красива фигура. Само такава жена може да прояви себе си като целеустремен и уверен в себе си човек.

Благодарение на редовното посещение на фитнеса много жени са изградили кариера и са постигнали успех в бизнеса.

4. Икономисване на време

Учудени ли сте? Но е факт, че хората, които се занимават със спорт, по-добре управляват своето време. Те отлично разбират, че времето само по себе си е ценност и изпълняват задачите си по-бързо, по-енергично и с ентусиазъм.

5. За укрепване на здравето

Изследванията потвърждават, че редовните занимания с фитнес снижават риска от поява на захарен диабет, заболяване на сърцето и гръбначния мозък. Регулярните тренировки позволяват да увеличим съпротивлението срещу инфекциозните заболявания, да подобрим работата на храносмилателната система и позволяват да се избавим от хроничните болежки.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account