facebook

Какво да правите, ако ви нападне куче

нападение на куче

Нападенията на кучета над хора не са рядкост. Причините, поради които тези животни проявяват агресия, са много: страх, защита на територията, майката може да види в човека опасност за своето потомство. Причина може да бъде и болка, която изптива кучето. Но самата причина за атаката не е важна. Важно е да знаете какво да правите в такава ситуация, за да избегнете сериозни последствия.

Главно правило е да запазите емоциите си под контрол и в никакъв случай не се опитвайте да бягате. Известно е, че кучето бяга 5 пъти по-бързо от човека. В това правило има едно изключение: бягайте в случай, че сте 100% сигурни, че ще  стигнете до място, където може да се скриете бързо. Това могат да бъдат дърво, вертикална стълба и т.н. Ако имате възможност, влезте до кръста във вода. Фактът е, че кучето във вода става беззащитно.

Но може така да се случи че да нямате възможност да се скриете. Остава само едно: защита. С максимална скорост оценете положението, в което се намирате. Постарайте се да се прикриете, може да се облегнете с гръб към някоя къща, ограда или просто дърво. По този начин ще избегнете атака отзад. Ако имате нещо в ръцете си (чанта, чадър), изкарайте този предмет пред кучето. ако ръцете ви са празни, просто сгънете връхната си дреха. Кучето със сигурност ще се вкопчи в този предмет, а у вас ще се пови възможност да нанесете удар с крак.

Важното е да не се паникьосвате. Огледайте се. Възможно е покрай вас да има предмет, който е идеален за защита. Например, ако държите чадър, рязкото му отваряне, може да уплаши кучето. Хвърлете всичко, което ви е под ръка: пръчки, камъни, буци пръст. Опитайте, доколкото е възможно, да набутате в устата на кучето нещо, в което да се вкопчи: чанта, пръчка или просто ръка, завита в дрехата ви. Имровизирайте. Не се страхувайте да издавате силни звуци и да викате за помощ. Факт е, че в дълга схватка един на един с куче човекът търпи поражение.

Разбира се, такава техника е добра само на теория. Всичко зависи от конкретната ситуация. Акцентираме вашето внимание на това, че най-уязвимите места на кучето са носът, очите, шията, ребрата и ставите на краката.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account