facebook

Какво да правите, ако намерите птиче, паднало от гнездо

малко пиленце

Снимка: assets.rbl.ms

Когато видят на земята безпомощно птиче без оперение, много хора не знаят как да му помогнат. Писъкът на нещастния мъник пробужда родителския инстинкт дори в най-коравото сърце. Но на вас да не би да са ви казвали в училище, че не трябва да пипате пиленцата? Това са глупости. Професионалният ветеринар Питър Хелмер ще сподели с вас професионални съвети какво да правите в такава ситуация:

Понякога вашето бездействие може да бъде най-доброто действие. Възможно е майката на птиченцето да е излетяла в търсене на храна и скоро да се върне. Все пак, една птица храни по-добре своето потомство, отколкото ветеринарен лекар. Но ето какво да правите в случай, че видите птиче в тревата или извън гнездото.

Без ваша помощ птиченцето не може да се оправи. Увийте го в кърпа и го отнесете на някое дърво в безопасност. Така ще може да помогнете на птицата да намери своето малко. Някои хора вярват, че ако вземат пиленцето в ръка, птицата ще се откаже от него. Това не е вярно, пернатите имат слабо обняние.

Трябва да отнесете пилето на безопасно място. верете се, че го оставяте на сянка и наблизо няма кучета или котки. Когато го заведете на безопасно място, сложете върху него няколко стръкчета трева.

Ако видите, че върху птичето има травма, трябва да го закарате на ветеринар. Запомнете, че травмираното пиленце отказва да яде и да пие вода. Затова е важно възможно най-скоро да му окажете ветеринарна помощ.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account