facebook

Какво се случва, когато човек е в кома

кома

Някога чудели ли сте се какво става в съзнанието на човек по времена кома? Може би е нещо подобно на сън. А може би съзнанието ни все още присъства в безконтролното тяло. Ще ви разкажем интересни и донякъде страшни истории за хора, които са успели да почувстват това ужасно състояние.

Остриетата на блендера

Полският емигрант Мацей Топоровиц се блъснал с колата си на втория ден, след като получил гражданство в САЩ. Мацей прекарал три години в кома, преживял няколко операции сърцето и накрая дошъл на себе си. Трябвала му още година психическа реабилитация: през цялото това време на нещастие му се струвало сякаш е попаднал в огромен блендер, безкрайно смилащ на парчета неговото тяло.

Бели петна

Може да се каже, че на Дейвид Лихей му провървяло. Колата на негов приятел попаднала в ужасна катастрофа: Дейвид си спомня пристягащите колани, а в следващата секунда той просто отворил очи на болничното легло без да помни нищо от двудневната кома. По-добре, отколкото халюцинации за кървавите остриета на блендера.

Подмладена кожа

Девойката Одри Стакуотър прекарала в кома цели три месеца. По нейните думи, през цялото това време тя чувствала някакво обновление на цлия организъм, като разбирала ясно, че рано или късно ще дойде на себе си. Когато се събудила, Одри започнала отново да се учи да ходи, а лекарите забелязали колко била подмладена и освежена кожата на момичето. Обясненията за този феномен не са намерени и до днес.

Безкрайна жажда

По думите на Роан Дърк цели две седмици той усещал в състояние на кома само едно: безкрайна жажда. Нещастникът казал, че се чувствал сякаш захвърлен някъде в тъмна и студена пустиня, където никога не е имало и няма да има нито капка вода.

Като на филм

А при Адриан Корстко комата изглеждала като съдбносен филм. Той изкарал извън съзнание около година, след злощастно падане от покрива на дома си. През цялото това време Адриан се сражавал на чужда планета, борейки се за властта с някакви четириръки и крилати създания. Събуждайки се, момчето дълго уверявало лекарите, че трябва спешно да се върне и да довърши битката.

Часовникарят

Едно от най-любопитните преживявания се случило на китайския работник Чжоу Цинлан. За 18 месеца в кома той виждал много цветен, дълъг и подробен сън за това как работи като часовникар в китайско рибарско селце от 18-ти век. Днес пациентът смята, че е преживял свой минал живот.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account