facebook

Какво става, когато масажирате тази точка

масаж на точка от тялото

Има изобилие от релаксиращи масажи, които не само са полезни, но и много приятни. Но обичайно за тях трябва време, пари и добър специалист. Сега ще ви представим лесен начин, който ще донесе ползи за тялото ви и няма да ви коства много време и усилия.

Вероятно понякога на подсъзнателно ниво сте искали да помасажирате точката между веждите си. Интуицията не ни подвежда. Масажирането на тази точка подобрява концентрацията, сваля напрежението, избавя от главоболие, а освен това успокоява очите, особено ако дълго сте седели пред компютъра.

Ценителите на китайската медицина също така са убедени, че стимулирането на точката засилва интуицията на човек.

Леко натиснете върху точката и движете пръста си до 3 см във вертикална линия. Натискайте в продължение на 45-60 секунди. Резултатът няма да се забави.

Изследователите твърдят, че “тази процедура активира един от центровете на главния мозък, който премахва нервното напрежение. Освен това, тази процедура подобрява външния вид на кожата, коригира ъгълчетата на очите и устата и активира процеса на регенерация”.

В общи линии, ако ви боли глава или ви “летят искри” от очите през целия ден, заради седенето пред компютъра – знаете какво да правите!

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account