facebook

Какво става с тялото ни, ако ядем по 4 бадема на ден

купа-с-бадеми

Рядко вкусните храни са и полезни. Един от тези редки примери са бадемите, които съдържат много витамини и други елементи, необходими за нашата красота и здраве. Webmiastoto.com ще ви разкаже за положителните промени, които ще настъпят, ако употребявате тези ядки всеки ден:

Намаляване на холестерола

Бадемът влиза в списъка на 5-те най-ефективни продукта, които намаляват “лошия” холестерол. Ако нивото на този вид холестерол вече е превишен, се препоръчва количеството бадеми да се увеличи до 20-30 бройки на де. Симптомите на такова състояние са бели точки върху клепачите, болки в краката, ранна сива коса.

Здрава коса

Бадемите съдържат почти всички минерали и витамини, които са от съществено значение за растежа на косата, нейното здраве и красота. Магнезият и цинкът стимулират растежа на косата, укрепват токоферола, а витамините от група В придават на косата блясък и сила.

Профилактика срещу сърдечни болести

Антиоксидантите, мононенаситените мастни киселини, магнезият, медът, присъстващи в бадемите оказват мощна подкрепа на сърцето и кръвоносната система. С цел профилактика срещу исхемична болест на сърцето и други сърдечни нарушения бадемите трябва да се ядат с кожата.

Помагат срещу бръчки

В тези ядки има достатъчно количество манган, който участва в изработката на колаген – протеин, отговарящ за тонуса и еластичността на кожата. Също така срещу стареенето се бори и витамин Е, който е антиоксидант.

Здрава микрофлора

В кожата на бадемите се съдържат пробиотици – елементи, необходими за растежа и размножаването на полезните бактерии в стомаха. При дисбактериоза (симптомите включват подуване на корема и болки в корема, лош дъх в устата, нарушено храносмилане) ежедневната доза бадеми се препоръчва да се увеличи до 30-35 бройки.

Отслабване

Едно научно изследване показало, че хората, които ядат бадеми, употребяват много по-малко въглехидрати (сладости, тестени изделия) през деня. Отслабването също така помага за нормализацията на обмяната на веществата, които се обезпечават от витамините и влакната, пр9исъстващи в тези ядки.

Подобряване работата на мозъка

Редовната употреба на бадеми благодарение на присъстващите в него токофероли и мастни киселини подобряват паметта. Освен това, тези ядки позволяват да се забави стареенето на мозъка.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account